Božinović:  Glas poduzetnika “danima pozivao građane da dođu na prosvjed”, a prijavio je prosvjed od 25 osoba

Božinović: Glas poduzetnika “danima pozivao građane da dođu na prosvjed”, a prijavio je prosvjed od 25 osoba

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Božinović upitan hoće li i organizatori mise, koja se na Stepinčevo održala ispred zagrebačke katedrale, jednako odgovarati kao i udruga Glas poduzetnika koja je za organizaciju prosvjeda dobila prekršajnu prijavu jer se okupilo više od 25 osoba, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović poručio je da ne tumači ono što rade policijski inspektori.

Ustvrdio je da je Glas poduzetnika “danima pozivao građane da dođu na prosvjed”, a prijavio je prosvjed od 25 osoba.

“Veći broj inspektora je izašao na teren i oni su nešto tamo utvrdili. Ja kao čelnik ministarstva nikad ne tumačim ono što policija i inspektorske službe rade, oni su donijeli zaključke i o tome obavijestili odgovarajuća tijela”, rekao je Božinović.

S druge strane, Stožer radi u dijalogu s vjerskim zajednicama pa je omogućio održavanje misnih slavlja, dodao je Božinović navevši primjer da su zabrane misa pale na ustavnim sudovima u Francuskoj i Belgiji.

“Imate većinu zemalja, među kojima je i Hrvatska, gdje u dijalogu sa crkvom pokušavamo pronaći održiv model. Da se ne zatvaraju i ne zabranjuju crkve i mise, jer je pitanje koliko bi trajala ta zabrana, do prve odluke Ustavnog suda, da se ide u susret potrebama vjernika, a s druge strane da se zaštiti živote i zdravlje ljudi”, ustvrdio je Božinović.

Izvor/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI