Božinović: Donošenje odluka na temelju lokalnih stožera najbolji put u suzbijanju epidemije

Božinović: Donošenje odluka na temelju lokalnih stožera najbolji put u suzbijanju epidemije

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović rekao je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožer CZ kako će pojačane epidemiološke mjere, na temelju prijedloga lokalnih stožera, biti uvedene u Zadarskoj, Brodsko-posavskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Međimurskoj županiji a u pripremi su i za Varaždinsku.

Kazao je kako Nacionalni stožer uvažava specifičnosti na terenu, a mjere se uglavnom odnose na ograničavanju prisutnosti na svadbenim svečanostima i sprovodima do 50 osoba, na privatnim druženjima na 20, na pojačanu obveza pridržavanja mjera kod priredbi i drugih okupljanja, na misama i izložbama.

Božinović jer ocijenio da je donošenje odluka na temelju lokalnih stožera najbolji put u suzbijanju epidemije.

“Nitko danas ne razmišlja o onakvom zatvaranju kakvo je bilo. Rekli smo da ćemo lokalna žarišta gasiti lokalno dok to daje rezultate. Mislim da je to najracionalniji pristup jer nikom nije u interesu da se neka gospodarska ili socijalna aktivnost zaustavi, ali svi moraju poštivati mjere”, naglasio je.

HZJZ je donio preporuke za gotovo sve aktivnosti i kada bi se svi toga držali sigurno danas ne bi govorili o tako velikom broju oboljelih, podsjetio je.

“Horizontalno zatvaranje nije dobro, pogotovo prema onima koji su se cijelo vrijeme držali preporuka i mjera i koji su uspjeli sačuvati u pojedinim sredinama povoljnu epidemiološku situaciju. Tim putem ćemo nastaviti i dalje”, kazao je Božinović. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI