Božinović: Sirijska djevojčica nije bila nigdje registrirana

Božinović: Sirijska djevojčica nije bila nigdje registrirana

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u petak da je policija odgovorno pristupila traženju eventualno nestale sirijske djevojčice, ali da prema formalnim i nekim neformalnim podacima ta djevojčica nije bila nigdje registrirana, a u najmanju ruku nije bila registrirana tamo gdje je registriran Sirijac koji tvrdi da ga je hrvatska policija na silu odvojila od njegove kćeri.

Sirijac koji je u Hrvatskoj zatražio azil nakon tvrdnje da ga je hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri nestao je iz zagrebačkog centra za migrante, nekadašnjeg hotela Porin.

Božinović je u izjavi novinarima nakon svečane akademije u povodu Dana policije rekao da nema informaciju da je pobjegao preko granice, ali je činjenica da se nije prijavio u Porin, gdje je smješten. Napomenuo je da tražitelji međunarodne pomoći koji podnose zahtjev za azil imaju punu slobodu kretanja.

“Policija je ozbiljno i odgovorno pristupila poslu glede traženja eventualno nestale djevojčice, ali sve do čega smo došli nije potvrdilo ništa od onog što je u samom startu bilo plasirano u javni prostor”, kazao je ministar.

Sada, dodao je, imaju novu situaciju pa će se vidjeti hoće li se gospodin pojaviti danas ili sutra jer bi, zaključio je ministar, bilo neobično da ako tražiš svoje dijete u Hrvatskoj ne surađuješ s hrvatskim tijelima koji ti tu mogu pomoći.

Upitan traga li se još za djevojčicom ili je to znak da ona ne postoji, ministar je rekao da su uspostavili djelatnosti na terenu, ali i vrlo intenzivne kontakte s policijama zemalja na tzv. balkanskoj ruti jer on nije mogao doći u Bosnu i Hercegovinu padobranom.

„Kontaktirali smo sve na tom putu i zapravo prema svim formalnim i nekim neformalnim informacijama djevojčica nigdje nije bila registrirana, u najmanju ruku nije bila registrirana tamo gdje je gospodin bio registriran”, rekao je Božinović. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI