Božinović: Cjepivo najbolja prevencija protiv težih oblika covida-19

Božinović: Cjepivo najbolja prevencija protiv težih oblika covida-19

Potpredsjednik Vlade RH i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je u ponedjeljak, uoči početka cijepljenja trećom dozom protiv covida-19, da je cjepivo najbolja prevencija protiv težih oblika bolesti i hospitalizacije.

“Nema bolje prevencije covida-19 od cijepljenja. Možemo se pojedinačno i kao zajednica kvalitetno zaštititi od najtežih oblika bolesti, ako prihvatimo činjenicu da je znanost ne samo u ovoj, nego i u ranijim epidemijama, pomogla čovječanstvu da opstane.

Otprilike smo danas u situaciji da oni koji ne poklanjaju povjerenje znanosti čine loše prije svega sebi, a onda i zajednici”, ocijenio je ministar Božinović u Našicama gdje je nazočio spaljivanju više od dvije tone zaplijenjene droge.

S obzirom da posljednjih dana svjedočimo povećanom broju novozaraženih Božinović upozorava kako to znači da će veći broj ljudi biti hospitaliziran.

Jedini pravi način obrane od hosptializacije je cijepljenje i to je daleko manji rizik, nego oboljenje od covida-19, dodao je Božinović.

Izvor: Hina/Vlada/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI