Božidar Bebek: Pravo glasa u HDZ-u očito ne postoji. “Problem je što Plenković ne zna tko mu radi o glavi”

Božidar Bebek: Pravo glasa u HDZ-u očito ne postoji. “Problem je što Plenković ne zna tko mu radi o glavi”

Plenkovićev pravi problem je što ne zna tko mu radi u HDZ-u o glavi. Mešetari u HDZ-u imaju sad samo jednu taktičku ideju, a to je čuvanje svojih pozicija i laganje hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. U HDZ-u po prvi put provodi se načelo “jedan član – jedan glas”. HDZ očito nije shvatio načelo “jedan član – jedan glas”, jer opće demokratsko pravo svakog člana HDZ-a je da glasa, u načelu znači da svaki pojedinac ima pravo birati i biti biran, ali to nije baš tako što ćemo i dokazati.

Budući da sam ponovo član HDZ-a kojemu je oduzeto demokratsko pravo “jedan član – jedan glas” ovo je očito jedan i jedini način da se ukaže na probleme i izborne procese u HDZ-u tako da Plenković više napokon shvati tko mu radi o glavi. Pa krenimo redom…Razlog mog izlaska iz HDZ-a 2017 je što mi nakon četiri godine volontiranja u HDZ-u nisu dali da se kandidiram u svom kvartu, u Remetama. Volontirao sam kroz europarlamentarne izbore da omogućimo hrvatskom premijeru i šefu HDZ-a Plenkoviću da postane zastupnik u EU parlamentu u šta nas je uvjerio kroz svoje djelovanje da je to bio ispravan potez. Kroz predsjedničke izbore za sada već bivšu predsjednicu Grabar-Kitarović i najzad kroz jedne i druge i treće parlamentarne izbore, što ama baš nitko nije želio priznati osim akademika Željka Reinera koji je zahvalio na trudu i radu što sam ja s ponosom prihvatio, a tako i svi ostali koji su bili dionici njegove kampanje. Puno sam pridonio HDZ-u lokalno – obilazio sam svoj kvart uzduž i poprijeko, razgovarao s ljudima, išao od vrata do vrata, lijepio plakate, da bi na koncu, sve moje zasluge na sebe preuzeo sad već bivši predsjednik TO HDZ-a Remete, koji je nedavno odigrao izbore u TO HDZ-u u Remetama bez upućenih poziva za glasovanje ne samo meni osobno od kojega očito “strijepe” čim sve ovo izvode, već i mnogo drugih članova u Remetama nije dobilo poziv tako da se lakše izmešetari. Ovako i onako nije bilo bitno hoću li ja ili bilo tko drugi od nepozvanih (neobavještenih članova) se kandidirati u šta sam uvjeren da to nitko ne želi, jer tko želi imati posla s mešetarima?… ali da nam nisu omogućili kao članovima HDZ-a da i mi ostali iskažemo podršku ili nezadovoljstvo nije baš demokratično. Postavlja se pitanje gdje je tu demokracija i pravo glasovanja na koje se poziva predsjednik stranke Andrej Plenković?

Gledajući neke ljude u zagrebačkoj organizaciji HDZ-a, zapitao sam se ima li više smisla govoriti, upozoravati?  Nažalost HDZ-ova manifestacija “jedan član – jedan glas” kod nas nema jasno definiran protokol pa se tako može obavljati mešetarenje prema mišljenju, volji i želji budućeg predsjednika, njegovog tima ili pak neke treće osobe. Da je to bilo puno prije riješeno ne bi se dogodila ovakva smicalica koja je više sličila na karmine nacionalnog identiteta HDZ-a. No birani sastav uzvanika TO HDZ-a Remete i još više oni koji među njima nisu bili, izazvao je posebnu pozornost te otvorio dvojbe i pitanja: A gdje su među uzvanicima članovi HDZ-a koji se vode u evidenciji baze članstva?  Takvi izravni korifeji izborne kampanje te „kumovi“ šefova GO HDZ-a Grada Zagreba koji samo štete cijelom HDZ-u i izazivaju sukobe tamo gdje ih nebi trebalo biti, u tolikoj mjeri da sada unisono staju uz kandidata Plenkovića i njegovog glasnogovornika kampanje Davora Božinovića kojeg su do prije samo mjesec dana napadali, jer je pokušao HDZ prizvati pameti.

Kako se i zašto uopće mogu i smiju podcjenjivati članovi HDZ-a, njihovo znanje, vještine, rad, trud, vrijeme koje su nesebično uložili u izbornu kampanju HDZ-a te i pobjedu? Predstavlja li to možda signal u zaokretu stranačke politike HDZ-a i naznaka zatvaranja u vlastitu čahuru?

Stoga gospodo političari u HDZ-u izvolite precizno definirati protokol glasovanja “jedan član – jedan glas” u stranci koja će biti demokratska, dostojanstvena i na ponos svakog iskrenog člana HDZ-a. U nastavku prilažem intervju iz 2017.g. koji je nekim čudom skinut s portala dalje.com pitam se zašto?
Božidar Bebek

Piše: Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI