BOŽIĆNI PARTY Roboti rade na Adventu: “Hvala. Vaša narudžba će uskoro biti gotova!”

BOŽIĆNI PARTY Roboti rade na Adventu: “Hvala. Vaša narudžba će uskoro biti gotova!”

Adventska groznica nije zaobišla ni robote ni dronove. Naime, ispred Centra za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj 18 roboti su jučer posluživali kolače i tople napitke.

Uz adventske kućice s hranom i pićem koje su posluživali roboti, ispred Centra za kulturu i informacije u Maksmiru se održala i prezentacija rada robota na kojima se iz prve ruke moglo saznati kako roboti mogu komunicirati s biljkama, a i naučiti čemu sve služe bespilotne letjelice, a oduševljeni posjetitelji su pratili svaki od tih koraka robota željno čekajući svoju narudžbu.


Tako su zaposlenici Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva će u adventskoj kućici ispred Centra posjetitelje upoznali s robotima Frankom, Pepperom, Kinovom i Schunkom.

U njihovoj izradi i organizaciji Božićnog robot partyja je sudjelovalo 20-ak ljudi iz Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja sa zagrebačkog FER-a.

U adventskoj kućici ispred Centra za kulturu i informacije Maksimir roboti su zasukali rukave kako bi vas zagrijali u ove hladne dane i uljepšali predstojeće blagdane.


Foto: Totalno

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI