BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK Trump najavljuje tiskovnu konferenciju za 6. siječnja

BIVŠI AMERIČKI PREDSJEDNIK Trump najavljuje tiskovnu konferenciju za 6. siječnja

Bivši američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak da se "pobuna dogodila 3. studenoga" prošle godine i najavio da će održati konferenciju za novinare 6. siječnja, godinu dana nakon što su njegovi pristaše upali na Kapitol.
"Zašto [Komitet] Unselect Odbor izrazito stranačkih političkih hakera ne istražuje UZROK prosvjeda 6. siječnja, a to su bili namješteni predsjednički izbori 2020.?" pitao je Trump u izjavi poslanoj e-poštom.
“Primjećuje li itko da se žele držati što dalje od te teme, brojke im ne idu, pa čak ni približe. Jedino što mogu učiniti je ne razgovarati o tome", rekao je Trump.
Trump je ponovio svoje tvrdnje da ga je izborna prijevara koštala ključnih saveznih država Pennsylvania, Arizona, Georgia, Wisconsin i Michigan - i optužio "republikanske RINO-e" u posljednjoj državi da ne žele nastaviti s tim. (Akronim se odnosi na “Republikanci samo po imenu.”)
“U mnogočemu je RINO gori od radikalno lijevog demokrata,” rekao je, “jer ne znaš odakle dolaze i nemaš pojma koliko su zapravo loši za našu zemlju. Dobra vijest je da ostaje sve manje RINO-a dok biramo jake Patriote koji vole Ameriku.”
U istoj izjavi, 45. predsjednik najavio je planove za održavanje tiskovne konferencije u svojoj kući u Mar-a-Lagu na Floridi “kako bi se raspravljalo o svim tim točkama, i više od toga”.
"Do tada, zapamtite, pobuna se dogodila 3. studenog, to je bio potpuni neoružani prosvjed zbog namještenih izbora koji su se dogodili 6. siječnja", ustvrdio je Trump.
Od siječnja Trump je u više navrata kritizirao kongresnu istragu o neredima, tvrdeći da je to bila mirna reakcija na korumpirane predsjedničke izbore.

Foto: Ilustracija

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI