BIT ĆE ZANIMLJIVO! Policija sutra na glavnom zagrebačkom trgu prezentira svoj rad: Pogledajte što i kako radimo

BIT ĆE ZANIMLJIVO! Policija sutra na glavnom zagrebačkom trgu prezentira svoj rad: Pogledajte što i kako radimo

Zagrebačka policija i Policijska akademija u petak će hrvatskim građanima prezentirati svoj rad i pozivaju sve da im se pridruže na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića te se upoznaju sa svakodnevnim radom hrvatske policije.

Sutra, 19. svibnja od 11 do 13 sati na otvorenom prostoru Trga bana Josipa Jelačića, Policijska akademija i Policijska uprava zagrebačka organizirat će Dan otvorenih vrata Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik”, izvjestio je PUZ na svojoj stranici.

U sklopu manifestacije koja se održava na području cijele Republike Hrvatske i svih policijskih uprava pa je tako i na području Policijske uprave zagrebačke pripremljen bogat program i pokazne vježbe Jedinice specijalne i interventne policije, demonstracija borilačkih vještina, taktičko-navalno vozilo GURKE kao i demo timovi Policijske škole „Josip Jović“, vodiči službenih pasa, službeni psi te razna oprema i tehnika koju policija koristi u svakodnevnom poslu. Također kroz demonstraciju postupanja pravosudnih policajaca u incidentnim situacijama prezentirat će demo tim službenika pravosudne policije, navodi se u priopćenju.

Na osam info pultova na raspolaganju će biti policijski službenici temeljne, interventne i specijalne jedinice, prometne, kriminalističke te granične policije, a po prvi puta u sklopu ove manifestacije i službenici pravosudne policije.

Iz policije podsjećaju da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj je namijenjen mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole “Josip Jović”. Sve osobe koje završe bilo koji od ovih oblika školovanja čeka siguran posao, a ujedno imaju mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Ovim putem policija poziva sve Zagrepčane i Zagrepčanke, one starije i one najmlađe koji se žele upoznati s radom policije da im se pridruže na Danu otvorenih vrata na Trgu bana Josipa Jelačića.

Foto: Ilustracija/ Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI