Caritas Sisačke biskupije: Pet milijuna kuna za najpotrebitije

Caritas Sisačke biskupije: Pet milijuna kuna za najpotrebitije

Caritas Sisačke biskupije potpisao je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao posredničkim tijelom za Europski fond za najpotrebitije (FEAD), ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Caritasovi paketi radosti” vrijedan skoro pet milijuna kuna.

Cilj projekta je doprinijeti ublažavanju posljedica siromaštva na području Sisačke biskupije. Tim projektom Caritas Sisačke biskupije sljedećih godinu dana financirat će nabavu i podjelu 18.564 paketa hrane i 19.776 paketa higijenskih potrepština za najpotrebitije korisnike na području Biskupije.

Uz podjelu hrane i higijenskih potrepština u više faza projekt uključuje i pružanje popratnih mjera za krajnje korisnike, poput predavanja i radionica o upravljanju kućnim budžetom, važnosti odvajanja otpada, uravnoteženoj prehrani i adekvatnoj pripremi obroka, te važnosti održavanja osobne higijene i higijene doma, ističu u priopćenju iz Sisačke biskupije.

Projekt je financiran 85 posto iz Europskog socijalnog fonda, kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći-faza II. “, a 15 posto sredstava osigurano je iz hrvatskog proračuna. (Hina)

Foto/Caritas Sisačke biskupije

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI