Bijela kuća potvrdila blage simptome Trumpa koji nastavlja raditi: “Američki narod može biti siguran da imamo predsjednika koje ne samo da je na radnom mjestu nego će i ostati na njemu”

Bijela kuća potvrdila blage simptome Trumpa koji nastavlja raditi: “Američki narod može biti siguran da imamo predsjednika koje ne samo da je na radnom mjestu nego će i ostati na njemu”

Američki predsjednik Donald Trump ima blage simptome covida-19 i očekuje se da će ostati na svojem radnom mjestu, rekao je u petak predstojnik Trumpova ureda Mark Meadows.

“Američki narod može biti siguran da imamo predsjednika koje ne samo da je na radnom mjestu nego će i ostati na njemu i optimističan sam da se jako brzo oporaviti”, rekao je Meadows novinarima u Bijeloj kući.

Dodao je da će kasnije tijekom dana javnost detaljnije izvijestiti o Trumpovu zdravlju.

Američki predsjednik Donald Trump objavio je noću na petak da je pozitivan na covid-19, a također i njegova supruga Melanija te da ide u karantenu.

“Večeras, prva dama i ja testirani smo i pozitivni smo na covid-19”, napisao je na Twitteru predsjednik prve svjetske sile.

“Odmah počinjemo četrnaestodnevnu izolaciju i proces oporavka. Uspjet ćemo ZAJEDNO”, dodao je.

Negativni Pence i Pompeo, Pelosi čeka rezultate

Američki potpredsjednik Mike Pence, koji mijenja Trumpa ako se on previše razboli da bi obnašao dužnost, u petak je bio negativan na testu na koronavirus, objavio je The New York Times.

Ako se i Pence razboli, dužnost po zakonu iz 1947. preuzima predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, a nakon nje red je na državnom tajniku Mikeu Pompeu.

Pelosi je potvrdila da se u petak testirala i još čeka rezultate. Pompeo je u petak objavio da je negativan na koronavirus i da se dobro osjeća.

Peti na redu je ministar financija Steven Mnuchin, čija je glasnogovornica u petak na Twitteru objavila da je i on negativan.

Bijela kuća je objavila da su negativni i Trumpova kći Ivanka te njezin suprug Jared Kushner.

Trumpov suparnik na predsjedničkim izborima u studenome, demokrat Joe Biden zaželio mu je dobro zdravlje.

“Jill i ja zaželjeli smo predsjedniku Trumpu i prvoj dami Melaniji Trump da brzo ozdrave. Nastavit ćemo se moliti za zdravlje i sigurnost predsjednika i njegove obitelji”, objavio je Biden na Twitteru.

Bivši američki potpredsjednik još nije izvijestio javnost je li se i on testirao na koronavirus i kakav mu je status.

Izvor/ Hina/ Foto: The White House

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI