Bijela kuća kaže da Biden “ne planira” posjetiti Ukrajinu ovog tjedna

Bijela kuća kaže da Biden “ne planira” posjetiti Ukrajinu ovog tjedna

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki rekla je da “nema planova” da američki predsjednik Joe Biden ovog tjedna otputuje u Ukrajinu dok ide u Europu na izvanredne hitne samite.

“Putovanje će biti usredotočeno na nastavak okupljanja svijeta u znak podrške ukrajinskom narodu i protiv invazije predsjednika Putina na Ukrajinu, ali nema planova za putovanje u Ukrajinu”, rekla je u tvitu.


U emisiji “Stanje Unije” na CNN-u, američka veleposlanica pri UN-u Linda Thomas-Greenfield dovela je u veliku sumnju mogućnost da predsjednik Joe Biden posjeti Ukrajinu ovog tjedna kada krene u Europu, rekavši “koliko ja znam, to nije na stol.”


Petro Poroshenko, bivši ukrajinski predsjednik, rekao je u subotu Jimu Acosti za CNN da bi posjet Bidena Ukrajini bio “simbol naše solidarnosti”.

Nastavio je, rekavši da je Biden bio “moj vrlo dobar prijatelj i vrlo dobar prijatelj Ukrajine”, dodajući da bi posjet američkog predsjednika bio “izuzetno ispravan korak da pokaže da je cijeli svijet zajedno s nama protiv Rusije.”

Izvor CNN/ Foto: Press The White House

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI