Martina Bienenfeld: Zagreb i Zagorje se turistički nadopunjuju

Martina Bienenfeld: Zagreb i Zagorje se turistički nadopunjuju

Prema zadnjim podacima Tursitičke zajednice grada Zagreba, smještajni kapaciteti su u Zagrebu gotovo popunjeni ovih dana pa je i ova manifestacija sto posto Zagorsko zapravo podsjedtnik da je Zagorje jako blizu, na dohvat ruke i da svi gosti Zagreba a ne samo Zagrepčani mogu otići u Zagorje i vidjeti svu njegovu ljepotu. Tim je riječima predstavljanje krapinsko-zagorske županije na središnjem zagrebačkom trgu ocjenila direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld. Žena koja je posložila odlično zagrebačke turističke karte i turističkim atrakcijama udahnula gradu dušu zbog čega metropolu posjećuje sve veći broj turista.


Zagorje je na taj način postalo produžena ruka Zagreba u kojem leže još nedovoljno otkriveni turistički potencijali. No, Zagrepčani su Zagorje već itekako otkrili i najbrojniji su posjetitelji ,ali brojke govore da se među pitome zagorske brežuljke uputi i veliki broj stranih turista koji prilikom posjeta Zagrebu skoknu da osjete zelenu bajku Zagorja.

Za Turističku zajednicu grada Zagreba je to jednako tako važno jer gosti koji odsjedaju u Zagrebu i noće mogu produžiti svoj boravak u Zagrebu što se tiće noćenja i odlaziti na dnevne izlete u Zagorje, kaže Martina Binenfeld. “Pritome treba naglasiti tri najposjećenije lokacije ,a to je muzej krapinskog pračovjeka zatim najveći muzej na otvorenom staro selo Kumrovec i naravno stari zagorski dvorci, ponajprije Veliki Tabor. Zato preporuke svima koji to još nisu napravili da posjete Zagorje, rekla je Martina.

Pripreme za advent su već završene ali Martina Binenfeld još ne otkriva koje nas to zimske adventske čarolije čekaju. Sve je gotovo i bruse se zadnji detalji no moramo pričekati skoru tiskovnu konferenciju na kojoj će biti predstavljen ovogodišnji advent. Sudeći po dosadašnjim adventima ne sumnjamo da će to opet biti velika čarolija u gradu koja će privući turiste iz cijeloga svijeta.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI