MUP: “Biciklirajmo sigurno i zajedno”

MUP: “Biciklirajmo sigurno i zajedno”

U cilju promoviranja sigurnije vožnje biciklom i usvajanja zdravih načina života Ministarstvo unutarnjih poslova pripremilo je manifestaciju „Biciklirajmo: sigurno i zajedno“ koja će se održati sutra, 3. lipnja 2018. godine s početkom u 10.00 sati na prostoru zagrebačkog parka Maksimir

Kroz info punktove „Policajac prijatelj pomagač“ posjetitelji će se moći družiti s policajcima koji će dijeliti korisne savjete i publikacije o sigurnoj vožnji biciklima i prezentirati policijsku opremu i električne bicikle.

Također će kroz Info punkt „Sigurno zaključavanje bicikla – spriječimo krađe bicikla“ policijski službenici dati savjete i održati zabavnu radionicu na temu sigurnog zaključavanja bicikla kao i radionicu „Otklanjanje i hitni popravci radi sigurnije vožnje biciklom“.

Policijski službenici osmislili su radionice koje će se svidjeti najmlađima; Program prometne kulture za najmlađe Jumicar kroz koju će najmlađi moći naučiti pravila ponašanja u prometu i zašto ih je potrebno poštivati i Likovnu radionicu Studio „Tanay“ na temu zaštitne opreme za bicikliste.

Na manifestaciji sudjeluju i partneri Gradsko društvo Crvenog križa Grada Zagreba sa pokaznim vježbama prve pomoći pri povredama biciklista u prometnim nesrećama dok će Hrvatska pošta predstaviti tematske poštanske marke. Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša prezentirat će bicikle koje koriste djelatnici Komunalnog i prometnog redarstva, Čistoće i Odjela za promet.

Na događanju koje počinje u 10.00 sati sudjelovat će i ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović koji će izjavu za medije dati u 10.30 sati.

Ministarstvo unutarnjih poslova poziva građane da sa svojim najmlađim članovima obitelji posjete manifestaciju i uz zabavan program saznaju korisne savjete o sigurnoj vožnji.

Izvor/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI