Bernardić: Priznajem da postoje moji i stranački propusti

Bernardić: Priznajem da postoje moji i stranački propusti

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je u izjavi novinarima u stanci sjednice Predsjedništva priznao da postoje propusti u njegovome radu te radu stranke koji su doveli do toga da javnost ne prepozna stranačke inicijative usmjerene na bolji život u Hrvatskoj.

Prošla godina u SDP-u je bila, rekao je, godina predanog rada, restrukturiranja rješavanja brojnih problema, ali i godina u kojoj je SDP u saborsku proceduru uputio 20-ak zakonskih prijedloga, kao i godina okupljanja i dijaloga na ljevici te obnove razgovora sa sindikatima i civilnim društvom. Zadatak je SDP-a u ovoj godini, naglašava, bolja i pravednija Hrvatska kroz tri ključna cilja – bolji uvjeti rada, veća socijalna sigurnost za sve građane i plan za gospodarstvo.

“Naš zadatak je da svu količinu i silinu onoga što je SDP radio, a riječ je o ogromnom radu zadnjih godinu dana, jasnije počnemo komunicirati i tu ja osobno vidim i svoje propuste”, ustvrdio je te dodao da stranka na team-buildingu u Ogulinu idući tjedan treba dogovoriti na koji će način jasnije komunicirati prema javnosti sve ono dobro što je pokušala napraviti u proteklih godinu dana u hrvatskoj politici.

Istiaknuo je da će se sastanak u Ogulinu održati te je dodao kako je riječ o redovnom druženju stranačkog Predsjedništva i Kluba zastupnika pred novu saborsku sjednicu. S obzirom na to da je čuo kako neki od zastupnika zbog ranije planiranih obveza ne mogu doći 12. siječnja kako je prvotno bilo planirano, šef SDP-a je rekao kako nema razloga da se druženje ne pomakne za jedan dan odnosno, na 13. i 14. siječnja (subota i nedjelja). “Ali, taj sastanak će se održati. Očekujem konstruktivnu raspravu i da svi rade u interesu stranke. Jer, jak SDP znači jaku Hrvatsku. Zamislite kako bi Hrvatska izgledala da nema SDP-a”, poručio je.

Na pitanje novinara što ako i nakon pomicanja datuma održavanja sastanka u Ogulinu ne dođu neki od saborskih zastupnika, budući da su se takve najave već mogle čuti u medijima, Bernardić je odgovorio: “Mogu samo reći da je dolazak u SDP-ov Klub dolazak na posao za koji su ljudi u Saboru plaćeni”.

Novinare je zanimao i komentar na istraživanja koja pokazuju da SDP ima najlošiji rejting u posljednje tri godine, na što je Bernardić odgovorio da stranka sada ima priliku podvući crtu i vidjeti jesu li svi dovoljno napravili za SDP, a time i za Hrvatsku.

Bernardić je izjavio kako su njegova su vrata otvorena za sve s dobrim prijedlogom te je pozvao sve u stranci na zajedništvo. “Mediji nisu prava adresa za iznošenje priča iz SDP-a i o SDP-u i pozivam sve kolege da stavimo glave skupa i dignemo ih gore. Jer SDP je jedina alternativa koja Hrvatsku može vratiti u doba perspektive i budućnosti”, kazao je.

Upitan je li spreman podnijeti ostavku ako se nastavi pad rejtinga stranke, odgovorio je kako godinu dana, od kada je na čelu stranke, preispituje svoj rad te da su ga u prvim mjesecima dočekale “neke stvari neočekivano”. “Bilo je različitih događanja, uspona i padova. Bilo je pokušaja, neću reći drugarske kritike, destrukcije gdje se doslovno dovodila u pitanje moja pozicija. Bilo je puno toga što se događalo. A ja sam danas, godinu dana nakon što sam na ovoj funkciji, puno svjesniji, puno ozbiljni, puno fokusiraniji i odlučniji u tome da napravimo dobre stvari u Hrvatskoj”, poručio je. Ponavio je da je zadatak svih u stranci da to prepoznaju svi hrvatski građani. “Na tom polju osobno mislim da ni ja, a onda ni SDP nismo bili dovoljno uspješni i pokušat ćemo to promijeniti”, kazao je.

Izvijestio je da će se tematsko izvještajna konvencija stranke održati početkom veljače, a u pogledu situacije u vukovarskom SDP-u u kojoj postoji nesuglasje nakon što je Željko Sabo postao čelnikom lokalne organizacije, kazao je kako će odluke biti donesene nakon što radna skupina završi s medijacijom.

Na Predsjedništvu se nije razgovaralo o ovotjednim kritikama saborskog zastupnika Miranda Mrsića, odgovorio je na pitanje novinara te ponovio da “prepucavanje preko medija nije u interesu SDP-a”. Rekao je kako nije čuo da neki od SDP-ovih zastupnika najavljuju odlazak iz saborskog Kluba. “Kao što sam dosta stvari čuo iz medija, tako i ovo sad čujem prvi put od vas, pa ne mogu ni komentirati”, odgovorio je na novinarsko pitanje.

HINA/Totalno.HR/Foto/PIXSELL/Marko Lukunic

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI