BEOGRAD ČINI SVE DA SUKOBI HRVATSKE I BOSANSKOHERCEGOVAČKE OBAVJEŠTAJCE

BEOGRAD ČINI SVE DA SUKOBI HRVATSKE I BOSANSKOHERCEGOVAČKE OBAVJEŠTAJCE

Nije prvi puta a da iz susjedne Bosne i Hercegovine dolaze napadi na hrvatske tajne službe, pa tako i obrnuto. Jučer objelodanjeno na bosanskim portalima kako službenici hrvatske obavještajne agencije SOA-e ucjenjuju bosanske građane da im “odrade nešto” u selefijskom mesdžidu Stranjani kod Zenice. Pritome se donose ispovijedi građana koji su navodno bili vrbovani od hrvatske obavještajne agencije i što im se sve nudilo za uzvrat.

No, istina je sasvim drugačija i nalazi se u interesima nekih drugih kojima njegovanje sukoba Hrvatske i Bosne i Hercegovine ide na ruku i ostvaruje neke njihove ciljeve.

Prije svega tu su obavještajni krugovi u Beogradu koji lijevaju ulje na vatru s jednom velikom željom da se ove dvije države zakrve. No, imaju oni pomagače i unutar granica BiH, a neki su od njih hrvatske krvi. Tu se prije svega misli na Dragana Čovića i na Milorada Dodika koji su i našli zajednički jezik koordiniran izravno iz Beograda od bivših aktera srbijanskih službi bezbednosti ili bolje rečeno zloglasne UDBE.

Mnogima zapravo pogoduje stvaranje atmosfere kaosa kako bi nešto ušičarili u svoju korist. Oduvijek su iz Beograda puhali takvi vjetrovi koji su imali za cilj razbijanje sigurnosti BiH i Hrvatske. Tako i ovoga puta Beograd ustrajno radi na podmetanju provokacija ne bili podigao tenzije između Hrvatske službe SOA-e i BiH službe OSA-e jer takva situacija ide samo njima u korist.

Pa sjetimo se samo napada koji se dugi niz vremena slijevaju na aktualnog šefa Obavještajno-sigurnosne agencije OSA. Očito Šef Hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije SOA ima u svojim redovima duple agente koji čine sve da dođe do sukoba između te dvije prijateljske države i samim time podmeću ovakve sulude kombinacije koje idu na štetu upravo Danijelu Markiću. Mislimo da je vrijeme da šef SOA-e Markić počne čistku u svojim redovima a tako i šef OSA-e Osman Mehmedagić “Osmica” u svojim. Jer dok je Čovića, Dodika u visokoj politici i njihovog nalogodavca iz Beograda te dvije službe uvijek će imati klipove pod svojim nogama.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: OSA – OBA BiH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI