Benedikt XVI. izrazio molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima u Hrvatskoj

Benedikt XVI. izrazio molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima u Hrvatskoj

Papa emeritus Benedikt XVI. poslao je pismo zagrebačkomu nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u kojem je izrazio snažnu molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima u Hrvatskoj, priopćio je u četvrtak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

“Dragi Uzoriti gospodine, u trenutku kada sam počeo pisati nekoliko čestitarskih redaka za Novu godinu, da bih zahvalio na Vašemu lijepom pismu od 10. prosinca, do mene su doprle vijesti o potresu koji je uzrokovao brojna razaranja u Vašoj ljubljenoj Nadbiskupiji”, napisao je Benedikt XVI.

“Mogu Vam samo priopćiti svoju duboku ganutost i svoje dioništvo u boli, prouzročenoj tim neshvatljivim događajem” naglasio je i dodao kako s cijelim svojim domom moli Dijete Isusa da vidi trpljenja tolikih nedužnih osoba i da pomogne u ponovnoj izgradnji razrušenoga”.

U tome smislu svim svojim srcem prihvaćam Vašu molbu ‘da blagoslovim Crkvu zagrebačku i cijelu Hrvatsku’, poručio je papa emeritus Benedikt XVI.

Nakon što je papa Franjo na općoj audijenciji pozvao na “ublažavanje patnja dragomu hrvatskomu narodu” koji je pogodio potres,  i papa emeritus Bendikt XVI. poslao je pismo zagrebačkomu nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću u kojem je također izrazio snažnu molitvenu blizinu stradaloj Crkvi i vjernicima. (Hina)

Foto: Vatican News

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI