Banožić zahvalio Hrvatskom generalskom zboru za nemjerljiv doprinos u obrani Domovine i hrvatskog naroda i stvaranju Hrvatske vojske

Banožić zahvalio Hrvatskom generalskom zboru za nemjerljiv doprinos u obrani Domovine i hrvatskog naroda i stvaranju Hrvatske vojske

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u četvrtak u Ministarstvu obrane s predstavnicima Hrvatskoga generalskog zbora s kojima je razgovarao i o skorašnjem obilježavanju 30. obljetnice Hrvatske vojske te zahvalio generalima za nemjerljiv doprinos u obrani Domovine i hrvatskog naroda, kao i u stvaranju Hrvatske vojske.

Ispred Hrvatskog generalskog zbora sastanku su nazočili umirovljeni general-bojnik Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general-bojnik Marinko Krešić, umirovljeni general-pukovnik Krešimir Ćosić i umirovljeni general-bojnik Miljenko Galić.

Uoči obilježavanja tridesete obljetnice Hrvatske vojske, ministar Banožić s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora razgovarao je o obilježavanju Dana HV-a, o daljnjim aktivnostima i planovima Ministarstva obrane te o perspektivama razvoja hrvatske obrambene industrije.

Pritom je Banožić još jednom zahvalio generalima za doprinos u obrani Domovine, kao i u stvaranju Hrvatske vojske, nakon čega se razgovaralo i o programima te aktivnostima Hrvatskog generalskog zbora.

“Znanje i iskustvo koje nosite snaga su današnje moderne Hrvatske vojske, izgradili smo svi zajedno modernu i snažnu vojsku koja je spremna nositi se i s onim najzahtjevnijim zadaćama, to ćemo nastaviti činiti i dalje jer sloboda i sigurnost neprocjenjive su vrijednosti koje moramo beskompromisno čuvati i njegovati”, istaknuo je ministar obrane Banožić.

Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora izrazili su podršku nastavku modernizacije i opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske te iskazali zadovoljnstvo činjenicom da ministar obrane kontinuirano surađuje i vodi dijalog s HGZ-om.

Foto: MORH/ F. Klen

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI