Banožić preuzeo dužnost ministra obrane RH: Neću iznevjeriti hrvatske vojnike i branitelje, svjestan sam odgovornosti i nastojat ću opravdati očekivanja i ukazanu čast

Banožić preuzeo dužnost ministra obrane RH: Neću iznevjeriti hrvatske vojnike i branitelje, svjestan sam odgovornosti i nastojat ću opravdati očekivanja i ukazanu čast

Novoizabrani ministar obrane Mario Banožić preuzeo novu dužnost. Službena primopredaja dužnosti između novoimenovanog ministra obrane Marija Banožića i državnog tajnika Tomislava Ivića održana je u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u Zagrebu, priopćio je MORH.

Novoimenovanog ministra obrane Marija Banožića, državni tajnik Tomislav Ivić upoznao je s aktivnostima i stanjem u Ministarstvu obrane te mu zaželio uspjeh na novoj dužnosti.

Ministar Banožić na početku je zahvalio bivšem ministru obrane Damiru Krstičeviću na svemu što je učinio za Ministarstvo obrane i Hrvatsku vojsku te državnom tajniku Iviću.

U ovoj prigodi, ministar Banožić je podsjetio kako su Hrvatska vojska i hrvatski branitelji predvođeni prvim ratnim ministrom Gojkom Šuškom i prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, najzaslužniji za današnju slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

„Neću iznevjeriti hrvatske vojnike i branitelje, svjestan sam odgovornosti i nastojat ću opravdati očekivanja i ukazanu čast. Uvjeren sam kako ću kao novi ministar obrane svoju dužnost obnašati časno i pošteno, te ću dati novu dimenziju unapređenju obrambenih sposobnosti“, poručuje ministar obrane.

Također, ministar je naglasio da je u Programu Vlade istaknuto da će se nastaviti s opremanjem i modernizacijom Hrvatske vojske te u prvih šest mjeseci završiti započete kapitalne infrastrukturne projekte.

„Ulagat će se u hrvatskog vojnika kao najveću vrijednost obrambenog sustava, uključujući stalnu brigu za vojnika, dočasnika i časnika radi daljnjeg poboljšanja materijalnih prava te uvjeta života i rada te dovršiti započeti proces oko ustrojavanja Sveučilišta za obranu i sigurnost“, zaključio je ministar Banožić.

Ministar obrane Mario Banožić rođen je 10. ožujka 1979. u Vinkovcima. Doktorirao je na poslijediplomskom doktorskom studiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Prije imenovanja na dužnost ministra obrane, Mario Banožić obnašao je dužnost ministra državne imovine, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto: MORH/ J. Kopi/ T.Brandt

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI