Banožić: Na primjeru Borova Sela učiti kako se stvarala hrvatska država

Banožić: Na primjeru Borova Sela učiti kako se stvarala hrvatska država

Ministar obrane Mario Banožić povodom 31. obljetnice ubojstva dvanaestorice hrvatskih redarstvenika koje su 1991. ubili i masakrirali pripadnici srpske paravojske istaknuo je, kako je tragedija koja se dogodila u Borovu Selu nagovijestila što hrvatski narod čeka u budućnosti ne bude li poslušan.

Banožić je naglasio kako je to bio udar na mladu hrvatsku državu, teroristički napad na mladost koja je željela sačuvati mir.

“Ovo je trenutak kada iskazujemo pijetet prema obiteljima 12 hrvatskih redarstvenika, njihovim prijateljima i kolegama i svim hrvatskim braniteljima koji su stradali u Domovinskom ratu. Mlađe generacije, kojima i sam pripadam, a koje nisu imale dovoljno godina da sudjeluju u Domovinskom ratu, itekako pamte što se toga dana ovdje dogodilo. Nadam se da će i buduće generacije učiti na primjeru Borova sela, ali i svih ostalih tragičnih događaja, kako se stvarala i na koji način danas uživamo u cjelovitosti hrvatske države. Njihova žrtva, njihovo davanje za druge nas inspirira i vodi prema dobru, prema miru i stabilnosti!“, rekao je ministar Banožić.

Pripadnici specijalne jedinice policije 1991. godine ubijeni su iz zasjede, hicima srpskih paravojnih postrojbi, dok su pokušavali osloboditi dvojicu svojih zarobljenih kolega, a 21 policajac tada je ranjen.

Foto: MORH/ F. Klen

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI