Banožić i Hranj čestitali Gromovima 30. obljetnicu: “Jednom Grom – zauvijek Grom!”

Banožić i Hranj čestitali Gromovima 30. obljetnicu: “Jednom Grom – zauvijek Grom!”

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj poslali su u subotu čestitke u povodu 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Čestitka ministra obrane

Dragi pripadnici 2. gardijske brigade legendarni Gromovi i pripadnici bojne Gromovi Hrvatske vojske,

s posebnom zahvalnošću i ponosom čestitam vam 30. obljetnicu ustrojavanja brigade, vaš 30. rođendan.

Domovinski rat temelj je hrvatske državnosti, a hrvatski branitelji su najzaslužniji za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske.

Među najhrabrije naše branitelje ubrojili ste se upravo vi, Gromovi. Ime koje nosite sinonim je snage, hrabrosti i upornosti što ste pokazali gdje god da ste sudjelovali u ratnim operacijama, od Banovine i Korduna, gdje ste slomili napadnu moć neprijatelja, do hrvatskog juga gdje ste sudjelovali u deblokadi, grada Dubrovnika, akcije Maslenica te završnih operacija Hrvatske vojske u kojima ste dali nemjerljiv doprinos u oslobađanju okupiranih područja.

U svojim molitvama se uvijek sjetimo Gromova koji su dali svoje živote za slobodu hrvatskog naroda i Domovine, neka im je vječna hvala i slava!

Njima dugujemo najviše jer su u slobodu Domovine ugradili najvrjednije što su imali!

Dragi pripadnici bojne Gromovi, koji nastavljate njihovu tradiciju, ponosno nosite ovo slavno ime te kao i do sada svojim predanim radom i zalaganjem neprekidno se usavršavajte kako bi uvijek bili spremni čuvati naš hrvatski narod i Domovinu.

Čestitka načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH

Čestitam 30. obljetnicu ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi svim njenim pripadnicima i svima koji brigadu podržavaju i prate kroz povijest.

Obilježavajući današnju obljetnicu Gromova, ne smijemo zaboraviti ogromnu ulogu u akcijama „Maslenica“ i „Bljesak“ te krunu vojne pobjede u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“.

Poštovani pripadnici 2. mb Gromovi, ratni put vaše postrojbe slijed je osvjedočenog domoljublja i nesebičnog darivanja. Ne zaboravite da ste vi nasljednici 2. gardijske brigade Gromovi čiji su pripadnici tijekom Domovinskog rata hrabro stajali na braniku domovine ustrajni u borbi za opstojnost svoga naroda. Neka vam budu trajna inspiracija jer oni nisu znali za uzmak i poraz.

Vaše su sposobnosti od posebne važnosti u ovim složenim sigurnosnim uvjetima diljem svijeta. Svojim ste primjerom pokazali da možete naslijediti pripadnike Gromova jer su u tim godinama Domovinskog rata, godinama velikih izazova i iskušenja, slavna imena Gromova pronosile tisuće hrabrih dragovoljaca i branitelja središnje Hrvatske. Mnogi od njih herojski su položili svoje živote za samostalnost Republike Hrvatske.

Upravo njima u zalog, koristeći dragocjena iskustva iz Domovinskog rata, u današnje mirnodopsko vrijeme moramo težiti dostizanju najviše razine standarda modernizacije te obuke i izobrazbe svakog pripadnika 2. gardijske brigade i Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uvijek spremno i sa žarom pomažete kod svih elementarnih nepogoda i katastrofa kada su ugroženi ljudski život ili imovina naših građana. To ste i dokazali tijekom potresa u Petrinji kada je bilo najpotrebnije.

Poštovani pripadnici 2. mb Gromovi, imate čast i odgovornost biti pripadnici ove postrojbe – postrojbe koja ima posebno mjesto u povijesti stvaranja naše zemlje i Hrvatske vojske. Vjerujem u vaše sposobnosti, vaš potencijal i visoku motiviranost i čestitam vam na svim dosadašnjim uspjesima, zalaganju i predanosti vojnom pozivu. Ugledajte se na svoje ponosne prethodnike kako bi se ratni put i žrtva 2. gardijske brigade prenosili s pokoljenja na pokoljenja.

Svim pripadnicima čestitam 30. obljetnicu ustrojavanja i Dan 2. gardijske brigade sa željom da i nadalje savjesno, uspješno i profesionalno obavljate sve zadaće koje su pred vas postavljene, na zadovoljstvo i dobrobit svakog pojedinca i Oružanih snaga u cjelini. Jednom Grom – zauvijek Grom!

Foto: MORH/ J. Kopi

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI