Bandić o GUP-u: Vjerujem Plenkoviću, “stvar čista k’o gorska suza”

Bandić o GUP-u: Vjerujem Plenkoviću, “stvar čista k’o gorska suza”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u srijedu da u vezi potpore HDZ-a izmjenama GUP-a na sjednici Gradske skupštine vjeruje premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, a prosvjede oporbe i građanskih i stručnih udruga protiv GUP-a nazvao je “ubodom komarca”.

Bandić je na Aktima gradonačelnika posvećenim sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine na čijem je dnevnom redu i točka o izmjenama GUP-a rekao da vjeruje Plenkoviću “kao mudrom i razboritom čovjeku”.

Poručio je da  svatko tko bi bio protiv novog GUP-a, bio bi i protiv razvoja Zagreba, pa očekuje njegovo usvajanje na sjednici Gradske skupštine koja će se održati 6., 10. i 11. veljače. Važno mu je, kaže, da ljudi shvate da je GUP temelj razvoja grada, investicija i punjenja proračuna.

Za Bandića je GUP “stvar čista k’o gorska suza” jer su dva ministarstva dala suglasnost za njegove izmjene. “Meni je savjest čista, sve sam napravio što sam trebao napraviti, sukladno Poslovniku, Statutu i pozitivnim zakonskim propisima, proveo duplu proceduru javnog savjetovanja uz moljenje resornog ministarstva koje od 2014. nije donijelo pravilnik koji je trebalo donijeti za 90 dana”, poručio je.

Upitan bi li izostanak podrške HDZ-a značio raspad vladajuće koalicije u Hrvatskom saboru, Bandić je odgovorio da o tome ne razmišlja.

“Ja ništa nisam dužan, ni SDP-u niti HDZ-u, ni bilo kojoj stranci, a oni meni još manje, pa zašto bih ja o tome razmišljao, kazao je.

Prosvjedi kao “ubodi komaraca”

O gradskom proračunu koji ima manjak veći od milijardu kuna, Bandić kaže da Zagreb godinama dobiva nagradu za natransparentniji proračun u Hrvatskoj, a godišnje izdvaja 900 milijuna kuna u fond za nerazvijene.

Prosvjede opozicije i civilnih i strukovnih udruga protiv njega i GUP-a Bandić je nazvao “ubodima komaraca”. Novinarima je poručio da čelnicu udruge UZOR Branku Genzić Horvat pitaju koliko je milijuna dobila za zemlju za pročiščavač za otpadne vode dok je radila u Uredu za imovinsko-pravne odnose, a “one koji prosvjeduju protiv Bandića, a rade u Gradu, što rade oni u Gradu”.

Također je predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa prozvao kao “najneuspješnijeg ministra u povijesti Hrvatske”, a želio bi biti gradonačelnik Zagreba”.

Na pitanje kako komentira to što ga izabrani predsjednik Republike Zoran Milanović neće pozvati na svoju inauguraciju, Bandić je rekao da za sada nije dobio poziv, a ako ga dobije odazvat će se.

“Ako gradonačelnik glavnog grada ne treba biti na inauguraciji, ja ću to poštivati. O kome to govori, o meni sigurno ne”, poručio je.

Autor/ Totalno.hr/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI