Bačić : Pri izmjenama Poslovnika ugledali smo se na njemački, kanadski i ruski parlament!

Bačić : Pri izmjenama Poslovnika ugledali smo se na njemački, kanadski i ruski parlament!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić najavio je na Markovu trgu da su pripreme izmjena Poslovnika Hrvatskog sabora pri kraju i da će biti predstavljene oporbi idućeg tjedna:

– Imali smo sastanak klubova stranaka vladajuće većine i s poslom smo pri kraju. Nakon što prijedlog iznesemo oporbi, održat će se sjednica saborskog Odbora za ustav, poslovnik i politički sustav – koji je predlagatelj izmjena Poslovnika.

Bačić se nada da će najveći dio oporbe, posebice najveća oporbena stranka SDP, biti na tragu tih izmjena:

– Još krajem listopada imali smo sastanak s predstavnicima SDP-a i označili pravac u kojem bismo krenuli s izmjenama. Pretpostavljam kako bismo mogli dobiti podršku, ali ipak pričekajmo da kolege pogledaju finalni prijedlog i donesu konačni sud.

Otkrio je da su pogledali poslovnike njemačkog, kanadskog i ruskog parlamenta:

– Iz njih smo pokušali pronaći srednje rješenje koje bi najbolje odgovaralo radu Hrvatskog sabora. Na njihovom tragu su izmjene Poslovnika kada su u pitanju stanke, replike i povrede Poslovnika. Posebno želimo osnažiti rad radnih tijela Hrvatskog sabora.

Napomenuo je da se razmatra i izmjena „aktualca“ – kako bi se i dinamizirao i češće održavao:

– Ako takvu izmjenu usuglasimo s našim koalicijskim partnerima u ovih još nekoliko dana, onda ću vam moći dati konkretniju informaciju.

Foto/HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI