APEL GRAĐANIMA: Vrijeme je da Božinovićeve riječi shvatimo ozbiljno. Čuvajte sebe i druge!

APEL GRAĐANIMA: Vrijeme je da Božinovićeve riječi shvatimo ozbiljno. Čuvajte sebe i druge!

Neprestani porast zaraženih traži neka radikalna rješenja a jedno od njih je i potpuno zatvaranje kakvo smo već doživjeli na početku pandemije. Kako je to, dobro znamo, ali nismo baš napravili sve kako do zatvaranja ne bi došlo ali se nadamo da neće do zatvaranja  doći.

Lijepo nam je Davor Božinović, svojim smirenim i staloženim glasom slao poruke razuma i svakodnevno apelirao na sve građane kako da se ponašamo i kako da pazimo na sebe i druge. Većina ljudi je ozbiljno shvaćala njegova obraćanja ali čini se da su nestrpljivi mladi olako prihvaćali njegova upozorenja.

Da smo bili malo pažljiviji i da smo bili savjesniji zasigurno bi nam zaraza koronavirusa sada bila malo zastupljena i ne bismo strahovali od toga da li će nas imati tko liječiti. Trebalo se malo strpiti i onda uživati u životu. No, i kad nisu imali gdje mladi su organizirali privatne tulume koji su bili kao stvoreni za nesmetano širenje virusa.

Davor Božinoviću možemo zahvaliti što je neprestano radio na tome kako da se zaštite svi građani a da nam zbog korone ne trpi ni gospodarstvo. Po njegovim savjetim i uputama mogli smo elegantno sačuvati zdravlje i gospodarstvo.

Potpuno zatvaranje se danas nameće kao vrlo vjerojatna opcija pa je možda vrijeme da svi Božinovićeve riječi shvatimo ozbiljno. Još ima vremena da zaustavimo rast zaraženih. Treba samo se dosljedno pridržavati uputa koje nam je dao Nacionalni stožer civilne zaštite. Još uvijek možemo vlastitim ponašanjem i odgovornošću učiniti da smanjimo ove brojke.

Jer ako se potpuno zatvorimo na neko vrijeme bit će kasno da se kajemo i kažemo, a lijepo nam je govorio Božinović. Čuvajte sebe i druge.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI