LJEVICA OPET NA APARATIMA Božinović ukinuo rad Nedjeljom – vrijeme je za obitelj

LJEVICA OPET NA APARATIMA Božinović ukinuo rad Nedjeljom – vrijeme je za obitelj

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović kazao je, kako će uspjeh popuštanja mjera s kojim se ide ovisiti o pridržavanju epidemioloških pravila i higijene te rekao da nedjeljom neće biti dozvoljen rad. Time je ministar policije jasno pokazao kojega je svjetonazora i da poštuje vrijeme koje je Bogom dano za vjeru i za obitelj.

U Hrvatskoj čak preko devedeset posto hrvatskih građana smatra da treba uvesti neradnu nedjelju te da je to dan kada svi trebaju naći mir sa svojim obiteljima. “Nedjeljom neće biti dozvoljen rad, osim prehrambenim trgovinama, pekarnicama i trgovinama na benzinskim crpkama, što je nužno u danima epidemije. Na tržnicama će se odsad moći prodavati i svježa konzumna jaja, med i cvijeće”, rekao je Davor Božinović. Ovo je hvale vrijedan potez našeg ministra policije i voditelja Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Nedjelja je katolicima vrijeme za obitelj, stoga treba podržati ovakvu odluku jer tako razmišlja svaki hrvatski građanin.

Jednom je fra Božo Vuleta, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira rekao: Ako ljudi rade sedam dana u tjednu, ako radnici rade gotovo sve nedjelje i blagdane u godini, onda nisu u stanju nijedan dan u tjednu biti zajedno sa svojom obitelji – zar to ne ponižava i njihovo ljudsko dostojanstvo? Zato zahvaljujemo ovom pametnom hvale – vrijednom potezu Davora Božinovića, pa ćemo opet gledati kako nam je ljevica u Hrvatskoj na aparatima…Bravo za ministra policije i Nacionalni stožer Civilne zaštite, čista desetka!

Božinović je nastavio informirati javnost o mjerama koje je donio Nacionalni stožer odluko Vlade RH: “Naš cilj je da kod povratka u normalu stalno radimo korak naprijed, a to ćemo raditi ako se budemo pridržavali epidemioloških pravila kako ne bismo napravili nijedan korak natrag”, istaknuo je Božinović.

Najavio je da će stožer u sljedećim danima ”davati puno odgovora jer vjeruju kako će imati mnogo pitanja”, pri čemu se građani moraju ponašati kako su se ponašali od početka epidemije.

Ponovio je da se odlukama Vlade omogućuje rad trgovinama, osim onih u trgovačkim centrima, s tim da trgovine prehrambenim i higijenskim potrepštinama u trgovačkim centrima rade i dalje.

Uz to, počinju raditi postolari i krojači, a od 2. svibnja omogućava se održavanje vjerskih okupljanja.

Oni koje će imati radno vrijeme duže od deset sati, napomenuo je Božinović, morat će imati dvokratno vrijeme s pauzom da se obavi dezinfekcija.

“Rad trgovačkih centara se ne dopušta osim za prehrambene i higijenske proizvode. Ono što je vani, nema razlike radi li se o dućanu u gradu ili u outletu. Bitno je da je ulaz izvana, time su zadovoljene mjere. Sve mjere su usmjerene prema tome da se što je više moguće toga vrati u funkciju, a da se ne stvore uvjeti u kojima bi se virus mogao širiti povećanom brzinom”, pojasnio je Božinović.

Foto: Božidar Bebek

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI