Policija u antikorupcijskoj akciji istražuje načelnika pravnih poslova Ministarstva graditeljstva

Policija u antikorupcijskoj akciji istražuje načelnika pravnih poslova Ministarstva graditeljstva

U antikorupcijskoj akciji koja se, po neslužbenim podacima, provodi na zagrebačkom i splitskom području policija je u utorak poslijepodne ušla u Ministarstvo graditeljstva i pretražila ured načelnika sektora za pravne poslove Josipa Bienenfelda.

Prema pisanju Jutarnjeg lista nekoliko je osoba s područja Zagreba i Splita uhićeno zbog primanja mita, a među njima je navodno i Bienenfeld.

“Surađujemo s USKOK-om, rade se istražne radnje i to je sve što mogu reći”, rekao je ministar Predrag Štromar za Večernji list.

Kako se doznaje, detalji oko toga tko je obuhvaćen kriminalističkim istraživanjem trebali bi biti poznati tijekom sutrašnjeg dana.

Državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva Željko Uhlir kazao je za RTL da nema “previše saznanja” te da mu nije poznato što je policija tražila.

“Ne znamo ni za što se tereti našeg službenika, nego samo da su bili predstavnici organa istrage kod nas. Tražili su pristup njegovim prostorijama. Ne mogu vam reći koju dokumentaciju su tražili”, rekao je Uhlir.

Pozivajući se na neslužbene izvore Jutarnji list je objavio da je Bienenfeld uhićen u prostorijama ministarstva zbog primanja mita od nekoliko osoba s područja Dalmacije.

Autor/Hina/Totalno.hr/Foto/Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI