GUBE POVJERENJE NARODA: HDZ PO ANKETAMA GUBI IZBORE – BOŽINOVIĆEV TIM U 6. IZBORNOJ JEDINICI NALAZI SE PRED RASULOM?!

GUBE POVJERENJE NARODA: HDZ PO ANKETAMA GUBI IZBORE – BOŽINOVIĆEV TIM U 6. IZBORNOJ JEDINICI NALAZI SE PRED RASULOM?!

HRT vrijedno objavljuje predizborne ankete pa su tako u nastavku jučer osvanuli rezultati za Drugu, Treću i Četvrtu izbornu jedinicu a danas za Petu, Šestu i Sedmu i jedinicu. koji nisu nimalo povoljni za HDZ.

Kako su pokazale ankete, u Drugoj izbornoj jedinici Restart koalicija osvaja 6, HDZ 5, a Domovinski pokret 2 mandata. U Trećoj Restart koalicija 8, a HDZ 4. U mandatima u četvrtoj HDZ ih broji 6, Domovinski pokret 4, a Restart koalicija 3.

U Petoj izbornoj jedinici HDZ osvaja 7 mandata, Restart i koalicija predvođena Domovinskim pokretom svaki po 3. U Šestoj izbornoj jedinici Restart koalicija osvaja 5 mandata, HDZ 4, 2 koalicija oko Domovinskog pokreta i jedan Most. U Sedmoj izbornoj jedinici po pet mandata uzimaju Restart i HDZ, a dva su Škorina. Kada zbrojimo mandate u šest dosad objavljenih izbornih jedinica dolazimo do toga da HDZ, barem prema anketama, osvaja 31 mandat, Restart koalicija 30, a Domovinski pokret predvođen Miroslavom Škorom 13.

Zanimljivo je pogledati i usporediti rezultate HDZ-a i SDP-a u ovih šest izbornih jedinica na posljednjim parlamentarnim izborima, održanim 11. rujna 2016. godine.

U Drugoj izbornoj jedinici HDZ je, u koaliciji s HSLS-om, na izborima 2016. osvojio 6 mandata, dok je na drugom mjestu ostala SDP-ova Narodna koalicija, sastavljena od te stranke i partnera iz HNS-a, HSU-a i HSS-a s 5 mandata. U Trećoj izbornoj jedinici SDP i partneri odnijeli su, očekivano, uvjerljivu pobjedu, osvojivši 8 mandata, dok je Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om dobila 4 mandata. U Četvrtoj izbornoj jedinici HDZ je osvojio 6, a Narodna koalicija 5 mandata.

U Petoj izbornoj jedinici HDZ je osvojio 8 mandata, dok je na drugom mjestu ostala SDP-ova Narodna koalicija s 4 mandata. U Šestoj izbornoj jedinici HDZ je dobio 6 mandata, a SDP i partneri 5 mandata. U Sedmoj izbornoj jedinici HDZ i Narodna koalicija osvojili su jednako – 6 mandata.

Pri tome ne može se a ne reći kako se Božinovićeva lista u 6. Izbornoj jedinici nalazi pred rasulom tako da će vjerojatno Restart ostvariti i bolji rezultat. No, sve je to stvar povjerenja u HDZ kojeg očito nema na pretek.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI