Vojnici angažirani u gašenju požara kod Šibenika, obranjeno selo Rupići

Vojnici angažirani u gašenju požara kod Šibenika, obranjeno selo Rupići

Na gašenju požara koji je subotu plamti  u južnoj Dubravi pokraj Šibenika angažirano je i 26 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, požar gase i tri  kanadera i tri airtractora, a  postajala je opasnost od približavanja vatre selu Rupići, no vatrogasci su kuće obranili.

Na terenu u Dubravi su i policija i pripadnici Stožera civilne zaštite grada Šibenika, a kako se doznaje od dogradonačelnika Danijela Milete, postajala je opasnost od približavanja vatre selu Rupići, no vatrogasci su kuće obranili.

„U Rupićima se iznad Vrtnog centra vatra približila kućama, stanovnici pedesetak kuća dobili su već bili obavijesti o evakuaciji, no vatrogasci su kuće zasad obranili. Riječ je o ogromnom požaru i velikoj fronti, a zatvorena je autocesta, nema ulaza na čvor Šibenik, kao i lokalne ceste te cesta prema Drnišu“, kazao je Mileta za ŠibenikIN.

Iz Policijske uprave šibensko- kninske nešto prije 18 sati priopćili su da je zbog požara zatvorena nerazvrstana cesta Šibenik-Dubrava-Perković, te da se promet odvija zaobilazno državnom cestom D-58. Zatvorena je i autocesta A1 od čvora Pirovac do čvora Vrpolje, a promet se odvija državnim cestama D-27, D-8 i D-58. Također, zatvorena je i državna cesta D-33 Tromilja-Dubrava, a promet se odvija zaobilazno preko Bilica.

„Posebno napominjemo da ovim požarom do sada nisu ugroženi ljudski životi niti imovina na tom području, a policijski službenici su na terenu posebno kroz regulaciju prometa, te stoga molimo vozače za posebnu pažnju i strpljenje“ kazali su u subotu popodne iz šibenske policije.

„Kopnene snage Hrvatske vojske angažirane su na požarištu južne Dubrave kod Šibenika, gdje je iz vojarne u Benkovcu poslano 26 pripadnika HKoV-a s tri vozila. Uz 120 vatrogasaca s 40 vozila, požar na toj lokaciji gase tri kanadera i tri airtractora. Letačke protupožarne posade nastavit će daljnja djelovanja i raspoređivati snage sukladno prioritetima i stanju na požarištima, a prema procjeni stanja na terenu u pripravnosti su i dodatne kopnene snage Hrvatske vojske“, priopćili su iz MORH-a.

Na dva požarišta u Šibensko-kninskoj županiji sveukupno je angažirano šest protupožarnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH. Na požarištu južne Dubrave kod Šibenika požar gase dva kanadera tri airtractora, dok je na požarištu Marasovina-Promina-Oklaj angažiran jedan kanader. (Hina)

Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI