Andrej Plenković je doveo HDZ i državu na dno samoga dna. Ima li tome kraja?

Andrej Plenković je doveo HDZ i državu na dno samoga dna. Ima li tome kraja?

Hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića smo nekada drugačije zamišljali. Mislili smo da će kao Europljanin unijeti u vladanje nešto od modernog oblika vladanja no on se posvetio u većini svog mandata svom spašavanju putem raznih glasova i ruku u Saboru, samo kako ne bi ostao bez većine i na taj način izbjegavao prijevremene izbore. Očito je to bila borba za vlastite interese i kada pogledamo unazad a i kad pogledamo unaprijed ne vidimo ništa dobro. Vidimo osiromašenu državu, potkopavanu neprestanim aferama u kojima se nastavljala pljačka svega do čega se moglo doći.

Zato ova jadna Hrvatska zauzima zadnje mjesto po gospodarskim rezultatima ali je prva po korupciji koja se raširila poput hobotnice. Zato više ovakav HDZ pod vodstvom Plenkovića ne može više i bolje nego da zaostaje i za Restartom koalicijom i za Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Da je bilo ranije više mudrosti moglo se i drugačije.

Potpuno je jasno svima sada poslije četiri godine njegove vladavine, da je Hrvatska država na koljenima, što svi euro-pokazatelji nedvosmisleno pokazuju! Kad se tim principima vodi jedna politika HDZ-a i države, onda i dakako, slijede i posljedice za tu stranku. Plenkovićeva vlada isisavala je i zadnje resurse ove države, trošeći bez mjere novce na somopromociju i politički marketing, zapošljavajući  podobne. Očito je smjerao na to da će tako medijskim pritiscima još jednom pokušati obmanuti ili da se izrazimo drugačije obrlatiti hrvatske glasače. Odbili su ga da nose njegove liste za parlamentarne izbore časni generali Mladen Markač, a potom i general Damir Krstičević koji je u Plenkovićevom mandatu podnio ostavku na mjesto ministra obrane RH. Svojim vladanjem Plenković je doveo HDZ i državu na dno samoga dna. Ima li tome kraja?

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI