Anamarija Kirinić: Možemo osnažiti zajedničke nam vrijednosti u svrhu općega dobra

Anamarija Kirinić: Možemo osnažiti zajedničke nam vrijednosti u svrhu općega dobra

Predstojnica Ureda predsjednice Republike Anamarija Kirinić u nedjelju je u ime predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović svim pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj čestitala Božić, istaknuvši kako hrvatski i srpski narod imaju mnoge zajedničke vrijednosti koje se mogu osnažiti i oplemeniti, a sve u svrhu općega dobra.

Kirinić je na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća poručila kako je Božić uvijek dobra prigoda kojom osnažujemo svoje veze, produbljujemo međusobne međuljudske odnose, u duhu poštovanja naših vjerskih tradicija.

Istaknula je da je cijela srpska zajednica u Hrvatskoj, čiji je veći dio sastavljen od pravoslavnih vjernika, važan dio izgradnje hrvatskoga društva kao društva mira, tolerancije, humanosti i veće socijalne pravde.

Te i druge plemenite ciljeve teško je, kaže, možda i nemoguće dosegnuti u onim idealnim mjerama, ali oni su vrijedni da u njih utkamo, ugradimo sve one vrijednosti vjerskih zajednica kojima pripadamo, kao i sve one dobre osobine naših osobnih opredjeljenja.

“Mnoge su nam vrijednosti zajedničke, mi ih dijelimo, vjerujemo da ih možemo osnažiti, oplemeniti, proširiti, a sve u svrhu općega dobra. Pred nama je godina nova, pred nama su novi izazovi, novi ciljevi, nove zadaće, s uvjerenjem da zajedničkim naporom možemo ostvariti zacrtani napredak”, zaključila je Kirinić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI