AMERIKANCI NEZADOVOLJNI SVOJIM STRATEŠKIM PARTNEROM! Plenković kreće u čistku proruskog HDZ-a?

AMERIKANCI NEZADOVOLJNI SVOJIM STRATEŠKIM PARTNEROM! Plenković kreće u čistku proruskog HDZ-a?

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je izvršnu uredbu kojom se proširuju opseg izvanrednih mjera i kriteriji za uvođenje američkih sankcija u vezi sa regijom zapadnog Balkana kako bi se riješili izazovi kao što su korupcija i drugi politički potezi kojima se opstruiraju institucije i sporazumi te koji predstavljaju neuobičajenu i iznimnu prijetnju za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku Sjedinjenih Država te mogućnost kažnjavanja političkih stranaka za koje se zna da primaju ruski novac i koji su proruski igrači u republici hrvatskoj.

Mnogi se pitaju što Hrvatskoj donosi proruska politička ekipa u HDZ-u?

Polako, ali sigurno dolazi vrijeme kad će se očistiti i pročistiti politička organizacija HDZ-a, koja takvo što već odavno treba jer se smatraju proruskim igračima u hrvatskoj politici. Poznato je, naime, da su čelnici zagrebačkog HDZ-a uvijek držali stranu pokojnom zagrebačkom gradonačelniku koji nije tajio svoje dobre veze s ruskim diktatorom Putinom. Pa pobogu čak je bio i odlikovan od strane ruskog diktatora. Ali, Ok. Pustiti ćemo čovjeka da počiva u miru Božjem. Amerikanci znaju kako se preokreće popularna proruska politička ekipa u hrvatskoj i da se stvorila lijepa trgovačka proruska liga u kojoj su se dijelile fotelje i potkopavao američki interes i dugoročno partnerstvo.

Hrvatska je danas čvrsto u zagrljaju američkog strateškog partnerstva?

Hrvatskom premijeru i šefu HDZ-a Plenkoviću zasigurno to nije nešto bi ga ispunjavalo srećom, pa se vjerojatno slažu i preslažu karte, pa možda već uskoro gradska organizacija postane sasvim drugačija nego što je sada.

Hoće li HDZ-ovci uspjeti obmanuti američku administraciju. Malo morgen!

Želja da vodeća stranka jednom konačno dobije gradonačelnika metropole se neće moći ostvariti uz sadašnje vodstvo iza kojeg ne stoje neki značajni rezultati. Za ostvarenje te želje morat će se pričekati neki novi ljudi. Vrlo vjerojatno pro-američki ljudi. Ono što je sigurno da za te osobe za koje se utvrdi da su poslovali s ruskim kompanijama vrijedit će zabrana ulaska u SAD i neće moći dobiti američku vizu te neće moći poslovati s američkim državljanima.

Amerika pritisnula Europu zbog proruskog utjecaja

Naime, jučerašnjom akcijom operacije kodnog imena Oscar, koju je pokrenuo Europolov Europski centar za financijski i gospodarski kriminal, Europol će olakšati razmjenu informacija i obavještajnih podataka partnera i pružiti operativnu podršku u brojnim financijskim istragama usmjerene na imovinu u vlasništvu fizičkih i pravnih osoba koje su sankcionirane u vezi s ruskom invazijom na Ukrajinu.

Europol će centralizirati i analizirati sve informacije dobivene u okviru ove operacije kako bi identificirao međunarodne veze, kriminalne skupine i osumnjičene, kao i nove kriminalne trendove i obrasce.

Američki predsjednik Biden je uredbom naložio da se sankconira bilo koja osoba za koju ministarstvo financija, u konzultacijama sa State Departmentom, utvrdi da je “odgovorna ili da je suučesnik, izravno ili neizravno angažirana u akcijama ili politici koje prijete miru, sigurnosti, stabilnosti ili teritorijalnom integritetu bilo kojeg područja ili države na zapadnom Balkanu i podrivanju demokratskih procesa i institucija u regiji”.

Hrvatski premijer Plenković je uistinu na dobrome putu da se pozicionira kao strateški partner najmoćnijih svjetskih sila, pogotovo SAD-a i njihovog predsjednika Bidena. Ali, ovim načinom dok god proruska ekipa drma državom preko njegove stranke to se neće ostvariti. Čisti Plenkoviću dok još možeš.

Što god daš, život ti to vraća! SAD uvodi sankcije pojedincima optužujući ih za korupciju: sadašnja tužiteljica u Tužiteljstvu BiH Gordana Tadić na crnoj listi

KORUPCIJA GLAVNI PROBLEM Američki predsjednik Joe Biden donio uredbu o sankcioniranju odgovornih za destabilizaciju zapadnog Balkana

OPERACIJA OSCAR! Europol počeo veliku operaciju kaznene istrage protiv ruske nezakonite imovine u Europi

ZAŠTO NAM AMERI (NE) VJERUJU?

ABSOLUTE POWER! Plenković dobio podršku Bidena: “Hrvatska je najimpresivniji partner SAD-a u ovom dijelu Europe”


Foto: Ilustracija/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI