AMERIČKI ZNANSTVENIK: Do kraja godine pandemija covida-19 pod kontrolom! Trump: virus “odlazi i nestati će kao što stvari odlaze”

AMERIČKI ZNANSTVENIK: Do kraja godine pandemija covida-19 pod kontrolom! Trump: virus “odlazi i nestati će kao što stvari odlaze”

Farmaceutska industrija vjerojatno će proizvesti početkom iduće godine desetke milijuna cjepiva protiv koronavirusa, a do kraja 2021. moglo bi biti dostupno milijardu doza, izjavio je u srijedu vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci u intervjuu za Reuters  istoga dana kada je Trump rekao u intervjuu za Fox News da virus “odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze”.

Fauci očekuje da će već do kraja ove godine cjepivo protiv covida-19 biti dostupno, a pandemija pod kontrolom. Rekao je i kako nije bilo pritisaka iz Bijele kuće da se vijest o cjepivu objavi uoči američkih predsjedničkih izbora 3. studenoga, kako bi se povećali izgledi za ponovni izbor predsjednika Donalda Trumpa.

Regulatori su, kaže, obećali da neće dopustiti da se politika miješa u odobrenje cjepiva protiv covida-19 te da će im primarni biti “sigurnost i učinkovitost”. Ocijenio je i da su neki dijelovi SAD-a dobro spriječili širenje virusa, dok su drugi dijelovi naprosto “zapaljeni”,a različite rezultate objasnio je veličinom i raznolikošću zemlje.

Faucijev intervju za Reuters objavljen je istoga dana kada je Trump rekao u intervjuu za Fox News da virus “odlazi i da će nestati kao što stvari odlaze”. “Na kraju krajeva ću ja biti u pravu. Rekao sam ranije da će nestati i to sad opet kažem. Nestaće kao što stvari odlaze i ja ću biti u pravu”, rekao je Trump.

Foto: The White House

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI