Američki senator Jim Risch želi još jače sankcije Rusiji

Američki senator Jim Risch želi još jače sankcije Rusiji

Senator iz Idaha Jim Risch, član Odbora za vanjske poslove američkog Senata, izjavio je u nedjelju za CNN da se nada da će Kongres moći donijeti dvostranački zakon kojim bi se Rusiji nametnule dodatne sankcije.

“Sa svog stajališta, želio bih vidjeti sekundarne sankcije za svaku banku u Rusiji. Mislim da s onim što se tamo događa, stvarno ne možemo biti prestrogi po pitanju sankcija. Samo stvarno moramo srušiti čekić”, rekao je za CNN-ovu Dana Bash o “Stanju Unije”.

Dodao je: “Shvaćam da svaka administracija želi imati potpunu kontrolu. Očito, mislim da Kongres igra ulogu u tome. Želio bih vidjeti da neki jezik prođe kroz Kongres. Borili smo se s tim. Napravili smo trud u dobroj vjeri, ali je bio vrlo blizu, ali nisam uspio. Gledajte, oni stavljaju svoje sankcije. Sankcije su nas stvarno iznenadile koliko su, koliko su učinkovite bile, i ja bih ohrabrio da nastave i krenu tim putem.”

Risch je također kritizirao američkog predsjednika Joea Bidena jer je u subotu rekao da bi trebalo doći do promjene režima u Rusiji, što su dužnosnici Bijele kuće brzo uzvratili nakon njihovog govora u Varšavi u Poljskoj.

“Bio je užasan gaf odmah na kraju, volio bih da ostane na scenariju. Tko god da je napisao taj govor, napravio je dobar posao za njega. Ali moj Bože, volio bih da ga zadrže na scenariju. Mislim da većina ljudi koji nemojte se baviti vanjskim odnosima ne shvaćajte da bi tih devet riječi koje je izgovorio izazvalo erupciju kakvu su oni učinili, ali kad god kažete ili čak kao što je on sugerirao, da je politika bila promjena režima, to je će izazvati veliki problem”, rekao je. “Molim vas, gospodine predsjedniče, ostanite na scenariju.”

Izvor/ CNN/ Foto: Screenshot/ Izvor/ YouTube

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI