Američki predsjednik Trump rekao da se “osjeća odlično” na prvom skupu od povratka iz bolnice: Američka znanost i medicina će “izbrisati kineski virus”

Američki predsjednik Trump rekao da se “osjeća odlično” na prvom skupu od povratka iz bolnice: Američka znanost i medicina će “izbrisati kineski virus”

Američki predsjednik Donald Trump održao je u ispred Bijele kuće subotu prvi javni skup, od kada mu je bila potvrđena zaraza covidom-19, poručivši pritom da se “osjeća odlično”.

Trump je s balkona Bijele Kuće okupljenima poručio da se “osjeća odlično” te da će cjepivo za, kako ga je nazvao, “kineski virus” biti spremno “vrlo, vrlo brzo”.

Američka znanost i medicina će “izbrisati kineski virus”, rekao je američki predsjednik.

Bijela kuća je prije skupa objavila da će svi sudionici morati masku, bit će im izmjerena temperatura ite da će im biti rečeno da poštuju socijalnu distancu.

Trump je u svom govoru oštro kritizirao oštro Bidena i ustvrdio da je demokratski program još “dalje od socijalizma – komunistički”.

Ponovio je da je učinio za afroameričku zajednicu više od bilo kojeg predsjednika nakon Abrahama Lincolna.

Kazao je kako planira imati u ponedjeljak “veliki skup” na Floridi, jednoj od ključnih saveznih država na predsjedničkim izborima.

Trumpov prvi službeni predizborni skup bi trebao biti onaj na Floridi.

Liječnik Bijele kuće u četvrtak je odobrio predsjedniku izlazak iz izolacije za vikend, deset dana nakon što mu je dijagnosticiran covid-19.

Izvor/ Hina/ Foto: The White House

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI