AMERIČKI PREDSJEDNIK Trump: Izvješća o zapošljavanju pokazuju brzi oporavak, “Današnja objava dokazuje da se naše gospodarstvo vraća natrag”

AMERIČKI PREDSJEDNIK Trump: Izvješća o zapošljavanju pokazuju brzi oporavak, “Današnja objava dokazuje da se naše gospodarstvo vraća natrag”

Predsjednik SAD-a Donald Trump je na konferenciji za medije u četvrtak slavio vladino izvješće koje pokazuje da je zemlja vratila 4,8 milijuna radnih mjesta a nezaposlenost prošlog mjeseca pala na 11,1 posto kada su države dopustile ponovno otvaranje tvrtkama nakon strogih epidemioloških mjera.

“Današnja objava dokazuje da se naše gospodarstvo vraća natrag”, rekao je Trump nabrajajući razne sektore u kojima su se, po izvješću, ponovno otvorila radna mjesta. “To su povijesne brojke”.

Drugo, odvojeno, izvješće od četvrtka kaže da se u posljednjem tjednu lipnja 1,43 milijuna Amerikanaca prijavilo za pomoć nezaposlenima.

Unatoč velikom broju novozaraženih Trump je rekao da idućih mjeseci očekuje dobre brojke u zapošljavanju te da će i izvješće o BDP-u u trećem kvartalu, koje će doći pred izbore u studenom, biti dobro.

Izvješće od četvrtka, kaže Trump, “sugerira da su radnici uvjereni da će naći novi posao”. Dodao je da Bijela kuća i Kongres nastavljaju pregovarati o novom paketu poticaja, često nazivanom “Faza 4”, kako bi se gospodarstvu pomoglo da prebrodi pandemiju koja je ušla u četvrti mjesec.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI