Američki predsjednik Trump: “Imun sam” na covid-19; Danas imate predsjednika koji se ne mora skrivati u podrumu kao njegov protivnik”

Američki predsjednik Trump: “Imun sam” na covid-19; Danas imate predsjednika koji se ne mora skrivati u podrumu kao njegov protivnik”

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju da je sada “imun” na covid-19, dan pošto je njegov liječnik objavio kratko pismo u kojemu kaže da više nije opasan za okolinu i ne može prenijeti virus.

“Čini se da sam imun, ne znam, valjda na dulje vrijeme, možda na kraće, a možda i za cijeli život. Nitko točno ne zna, ali sam imun”, rekao je u telefonskom razgovoru za Fox News.

“Imate predsjednika koji je imun…Danas imate predsjednika koji se ne mora skrivati u podrumu kao njegov protivnik”, dodao je, smjerajući na demokratskog kandidata Joea Bidena.

U vezi s imunitetom na covid-19 još postoje mnoge nepoznanice: ne zna se točno koliki stupanj zaštite osiguravaju protutijela ni koliko bi imunitet mogao trajati.

Trump je u razgovoru za Fox News natuknuo da je njegov demokratski protukandidat možda bolestan.

“Ako ste vidjeli Joea, jučer je strašno kašljao…”, rekao je. “Ne znam što to znači, ali mediji nisu o tome puno govorili”, dodao je.

Američki predsjednik Donald Trump se u subotu obratio pristašama iz Bijele kuće.

Povratak u predizbornu utrku predviđen je početkom tjedna, i to ubrzanim ritmom, na Floridu putuje u ponedjeljak, u utorak će biti u Pennsylvaniji, a u srijedu u Iowi.

Izvor/ Hina/ Foto: The White House/ Alex Brandon/AP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI