Američki predsjednik Trump: Netanyahuova pobjeda dobar znak za mir

Američki predsjednik Trump: Netanyahuova pobjeda dobar znak za mir

Američki predsjednik Donald J.Trump rekao je u srijedu u izjavi za novinare u Bijeloj kući da je reizbor izraelskog premijera Benjamina Netanyahua na nacionalnim izborima dobar znak za mir.

Benjamin Netanyahu je u srijedu osigurao novi, peti mandat, a parlamentarnu većinu omogućit će mu desničarske religijske stranke, unatoč tijesnoj utrci s glavnim suparnicima s centra.


Tijekom predizborne kampanje, Netanyahu je isticao svoje bliske odnose s Trumpom, koji je 2017. priznao Jeruzalem za glavni grad Izraela i u svibnju 2018. preselio američko veleposlanstvo u taj sveti grad.

Posljednji krug pregovora između Izraelaca i Palestinaca uz američko posredovanje propao je 2014.

Američki predsjednik Trump se osvrnuo i na istragu o ruskom uplitanju u američke predsjedničke izbore 2016. i mogućem dosluhu kampanje Donalda Trumpa s Moskvom.

Kazao je da nije ni vidio niti pročitao izvješće posebnog istražitelja Roberta Muellera o istrazi, čiju cjelovitu objavu traže demokrati.

“Nisam pročitao Muellerovo izvješće. Nisam vidio Muellerovo izvješće”, rekao je Trump.

Američki ministar pravosuđa Bill Barr potvrdio je u utorak da će izvješće moći objaviti “u roku od tjedan dana” nakon što bude očišćeno od sadržaja koji bi mogao kompromitirati druge istrage, razotkriti povjerljive izvore ili naštetiti ugledu “perifernih” aktera. (Hina/Reuters)

Foto/White House

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI