Američki predsjednik Trump optužuje WHO da je “stvarno uprskao” s koronavirusom

Američki predsjednik Trump optužuje WHO da je “stvarno uprskao” s koronavirusom

Američki predsjednik Donald J. Trump u utorak je oštro napao Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i optužio je da je prebliska Kini i da loše vodi pandemiju koronavirusa.

“WHO je stvarno uprskao”, napisao je na Twitteru američki predsjednik Trump.

“Čudno, velikim dijelom ih financiraju Sjedinjene Države, a oni su usredotočeni na Kinu. Pomno ćemo razmotriti tu situaciju”, dodao je.

“Srećom, nisam poslušao početne savjete da ostavimo otvorene granice s Kinom. Zašto su dali tako pogrešan savjet?” pitao je.

Američki zdravstveni dužnosnici su nakon ranih znakova usporavanja širenja koronavirusa u New Yorku i drugim žarištima objavili kako bi pandemija mogla ubiti manje ljudi nego što je ranije predviđeno, no na vidjelo je počela izlaziti rasna nejednakost među žrtvama.

Čelnik američkih zdravstvenih službi Jerome Adams u utorak je objavio kako je s direktorom Centra za kontrolu i prevenciju bolesti zaključio kako su ranije projekcije broja mrtvih možda bile previsoke. Nijedan od njih nije dao alternativnu brojku.

Američke vlasti hvale „socijalno distanciranje“ i druge mjere, tvrdeći kako imaju pozitivan učinak u borbi protiv virusa, no upozoravaju da se ne treba prerano opustiti.

Sjedinjene Države imaju najveći broj zabilježenih slučajeva zaraze Covidom-19.

Broj preminulih od koronavirusa u SAD-u prešao je 11 tisuća, a potvrđeno je 368 tisuća slučajeva zaraze.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ Hina/ Foto: U.S.Embassy/ The White House/ BY AL DRAGO/BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES.

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI