Američki predsjednik Trump: Cjepivo za koronavirus imat ćemo do kraja ove godine

Američki predsjednik Trump: Cjepivo za koronavirus imat ćemo do kraja ove godine

Američki predsjednik Donald J. Trump je izjavio u nedjelju kako će cjepivo za koronavirus biti otkriveno do kraja ove godine.

“Mislimo da ćemo imati cjepivo do kraja ove godine”, rekao je Trump u izjavi za Fox News. “Liječnici će reći: ne smijete govoriti to. Ali ja kažem što mislim”, dodao je.

“Pritišćemo jako i brojne farmaceutske skupine su, mislim, jako blizu”, dodao je.

Na pitanje kakva bi bila njegova reakcija kada bi neka druga država otkrila cjepivo prije SAD-a Trump je odgovorio da bi mu bilo svejedno. “Svejedno mi je. Samo želim imati cjepivo koje funkcionira”.

Prema Londonskoj školi za higijenu i tropsku medicinu trenutačno je diljem svijeta u tijeku stotinjak projekata kojima je cilj pronalaženje cijepiva za koronavirus, a provodi se i desetak kliničkih ispitivanja.

Iskazujući volju za omogućavanjem nastavka aktivnosti u zemlji na oprezan način, ali “što je brže moguće”, američki je predsjednik bio optimističan u pogledu ekonomskih izgleda.

“2021. će biti nevjerojatna”, kazao je Trump braneći još jednom svoje postupke od početka pandemije koronavirusa. U SAD-u je do jučer koronavirusom zaraženo gotovo 1.200.000 ljudi, a preminulo ih je preko 68.000.

“Mislim da smo spasili milijune života”, istaknuo je američki predsjednik Trump. (Hina)

Foto: The White House

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI