Američki mediji Joe Bidena proglasili za američkog predsjednika – Donald Trump izvaran ilegalnim glasovima?

Američki mediji Joe Bidena proglasili za američkog predsjednika – Donald Trump izvaran ilegalnim glasovima?

Američki mediji proglasili su Joea Bidena pobjednikom američkih predsjedničkih izbora nakon što su mu dodijelili pobjedu u ključnoj državi Pennsylvaniji. Po njihovoj procjeni Joe Biden izabran je u subotu za 46. američkog predsjednika nakon četiri dana napetog prebrojavanja glasova gdje je dosegnuo 270 elektorskih glasova što mu je potrebno za pobjedu.

Demokratski 77 -godišnji kandidat Biden će 20. siječnja 2021. prisegnuti za 46. predsjednika Sjedinjenih Država.

No u duboko podijeljenoj Americi i sa Senatom u kojem će većinu opet imati republikanci, Joe Bidenu će trebati mnogo vještine da pronađe ton kojim će ujediniti zemlju.

Demokratski val Bidena, koji su neki predviđali, ipak nije zapljusnuo najjaču svjetsku silu Ameriku i Donald Trump je dokazao da raspolaže jakom bazom svoga biračkog tijela u SAD-u.

“Ako brojite legalne glasove, lako pobjeđujem. Ako brojite ilegalne glasove, oni će pokušati ukrasti nam izbore”, poručio je Trump.

Odvjetnici Trumpa pokrenuli su niz pravosudnih akcija, primjerice da će zatražiti prebrojavanje glasova u Wisconsinu. To bi moglo odgoditi službenu potvrdu Bidena danima, čak tjednima.

Joe Biden pozvao je još u petak navečer na mir i strpljenje, uvjeren u pobjedu.

Foto: Screenshot/ Izvor/ Nova Tv

 

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI