Američke policijske agencije šalju zaštitnu opremu ukrajinskim civilima

Američke policijske agencije šalju zaštitnu opremu ukrajinskim civilima

Američki Guverneri Iowe i Nebraske objavili su prošli tjedan da će donirati policijsku zaštitnu opremu, uključujući vojnu opremu poput kaciga i prsluka, Ukrajini kako bi pomogli civilima da se brane od ruske invazije.

Guverner Nebraske Pete Ricketts rekao je da će njegova država poslati 550 komada zaštitne opreme, dok je guverner Iowe Kim Reynolds rekao da će odjel za javnu sigurnost njezine države i 18 agencija za provođenje zakona Ukrajini osigurati 860 komada opreme.

Agencije se pridružuju rastućem popisu policijskih uprava – od Kalifornije preko Ohija do Vermonta – koje doniraju nesmrtonosnu policijsku opremu za pomoć ukrajinskim civilima.

Među agencijama koje je kontaktirao CNN i nevladinim skupinama koje prikupljaju zalihe, nijedna nije rekla da skuplja oružje ili streljivo.

Mnoge policijske uprave uključene u ove napore surađuju s dobrotvornim organizacijama i bivšim pripadnicima američke vojske.

Ukrajinsko-američko koordinacijsko vijeće (UACC), neprofitna organizacija, u središtu je napora da se u Ukrajinu pošalju regulirani, vojni i policijski zaštitni predmeti, uključujući balističke kacige, tvrde ploče, umetke za meke oklope i prsluke, kaže grupa.

Izvor/ CNN/ Foto: (Falls Township Police Department)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI