Američke obavještajne službe zajedno s MI5 i MI6 pripremaju temeljit pravni proces: Komunistička partija Kine i WHO krivi su za posredno ubojstvo

Američke obavještajne službe zajedno s MI5 i MI6 pripremaju temeljit pravni proces: Komunistička partija Kine i WHO krivi su za posredno ubojstvo

Američke obavještajne službe u suradnji s Britanskim MI5 i MI6 uskoro će iznijeti konkretne dokaze protiv Kine koja je izazvala globalnu smrtonosnu pandemiju koronavirusom puštanjem virusa  iz Wuhanskog instituta za virologiju koji ima vrlo slabu razinu biosigurnosti koja ne priliči laboratoriju u kojem se ispituju potencijalno smrtonosni virusi.

Znanstvenici iz SAD-a krajem 2017 upozoravali su da laboratorij u Wuhanu ispituje nove tipove koronavirusa analizirajući potencijal njihove transmisije sa šišmiša na čovjeka, a da zbog izuzetno loših sigurnosnih standarda u laboratoriju postojala je vrlo opravdana zabrinutost oko nove pandemije virusa tipa SARS. Wuhanski centar za kontrolu bolesti rodno mjesto zaraze, posluje na biosigurnosnoj razini 2, što je osjetno niže od razine 4 koju koriste ostali centri takve vrste. Ono što špijuni američkih službi žele dokazati da je svijet izgubio dragocjeno vrijeme u borbi protiv virusa jer je Kina skrivala informacije i time izvršila globalno ubojstvo naroda diljem svijeta. Obavještajne službe su upozoravale da brojni liječnici u Wuhanu, koji su govorili o izbijanju nove virusne zaraze, uhićeni zbog „širenja glasina“. To su bile jasne naznake cenzure Kine kojom je komunistički režim nastojao kontrolirati sve informacije o izbijanju pandemije koronavirusa. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti kineske vlade je priznao da je virus donesen na tržnicu, a ne da je ondje nastao.

Steve Bannon, bivši glavni strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa, ali i bivši mornarički časnik, koji se bavio obavještajnim poslovima rekao je, da je “Institut u Wuhanu izgrađen uz francusku pomoć tako da nemojte misliti da tamo nema nekih uređaja za nadzor. Mislim da ćete saznati da su ti ljudi radili pokuse za koje nisu bili u potpunosti ovlašteni ili za koje nisu dobro znali kako ih trebaju raditi te je nekako, zbog nenamjerne pogreške ili posredstvom laboratorijskog tehničara, taj virus izašao van.

“Nije tako teško da virusi pobjegnu van. Zato su ti laboratoriji tako opasni.”

“U osnovi ste imali biološki Černobil u Wuhanu. I, kao u Černobilu, također ste imali zataškavanje državnog aparat Kine koji štiti sebe.”

Bannon, koji je u bliskim kontaktima s Guom Wenguijem, izbjeglim kineskim milijarderom, rekao je “bez obzira na to je li virus izašao iz laboratorija ili sa tržnice, naknadne odluke Komunističke partije Kine čine ju krivom za posredno ubojstvo.”

“To znamo jer je Taiwan formalno obavijestio Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) 31. prosinca da se pojavila neka vrsta epidemije koja dolazi iz kineske pokrajine Hubei (u kojoj je Wuhan). Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Pekingu je informiran 2. ili 3. siječnja, no odlučili su uskratiti te informacije i potom potpisali trgovinski sporazum (sa SAD-om 15. siječnja).”

“Da su priznali istinu u zadnjem tjednu prosinca, 95 posto izgubljenih života i gospodarska kriza bili bi izbjegnuti,” istaknuo je Bannon te također rekao: “To je tragedija. To je ubojita diktatura.”

“Mi smo u najneuobičajenijoj krizi u modernoj američkoj povijesti, većoj od Vijetnama, hladnog rata, čak i Drugog svjetskog rata. Globalna pandemija i ekonomski pakao. Ja nemam povjerenja u WHO, njegovo vodstvo bi se moralo suočiti s kaznenom prijavom i biti zatvoreno”, rekao je Bannon.

Nijekanje Kine, uhićenja i cenzura su tipične reakcije diktatorskih režima na neočekivane krize koja će uskoro biti otkrivena.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: CIA

 

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI