Američka generalica Sandra Best na obljetnici VRO „Oluja“ u Kninu

Američka generalica Sandra Best na obljetnici VRO „Oluja“ u Kninu

Načelnica stožera Zračnih snaga Nacionalne garde Minnesote u sklopu višednevnog posjeta Hrvatskoj nazočit će programu 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu.

Američka generalica Sandra Best u subotu je posjetila je postrojbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, gdje su je primili načelnik stožera HRZ-a brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Mario Pleša i zapovjednik Pilotske škole Središta za obuku HRZ “Rudolf Perešin” pukovnik Željko Harapin.

Tijekom posjeta Zemuniku, generalici Best predstavljene su misije, zadaće i opremljenost HRZ-a, a obišla je i prostorije akrobatske grupe “Krila Oluje” te eskadrile u sastavu baze u Zemuniku.

General Križanec kazao je kako iznimno dobra i sadržajna suradnja Hrvatske vojske s Nacionalnom gardom Minnesote traje više od 20 godina.

“Raduje nas što smo ugostili generalicu Best s kojom smo razgovarali o nastavku i jačanju daljnje suradnje kroz vježbe i obuku te zajedničke aktivnosti iz područja obrane. Nacionalna garda Minnesote naš je snažan i odan partner, cijenimo i zahvalni smo za svu pruženu potporu u razvoju novih sposobnosti Hrvatske vojske. Nastavljamo graditi naše partnerske i prijateljske odnose“, poručio je general Križanec.

Tijekom boravka generalice Best u Hrvatskoj, planiran je posjet i Hrvatskoj ratnoj mornarici. (Hina)

Foto/HRZ / M. Karačić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI