ALAJ JE DIVAN TAJ PONOS! Plenković: viša sila bila jedini razlog zbog kojega je Hrvatska dobila produženje roka korištenja sredstava

ALAJ JE DIVAN TAJ PONOS! Plenković: viša sila bila jedini razlog zbog kojega je Hrvatska dobila produženje roka korištenja sredstava

HRVATSKI PREMIJER Andrej Plenković u Bruxellesu na konferenciji za medije podsjetio je da je s predsjednicom Europske komisije razgovarao i procesu obnove nakon velikih potresa u Zagrebu i na Banovini, naglasivši da je produžen rok za korištenje EU sredstva za obnovu.

“A mi s naše strane moramo ubrzati dinamiku. Ono što smo dosad napravili je dobro, a ono što slijedi mora biti puno bolje”, rekao je Plenković.

Na pitanje je li von der Leyen tražila da se obrazloži zašto u Hrvatskoj obnova nakon potresa ide sporo, premijer je kazao da su dva temeljna razloga.

“Imate progresivnu štetu i pandemiju. To su izvanredne okolnosti, to je viša sila. Drugi su imali korištenje Fonda solidarnosti, ali ne u ovakvim uvjetima”, pojasnio je Plenković.

Upitan je li onda viša sila bila jedini razlog zbog kojega je Hrvatska dobila produženje roka korištenja sredstava, premijer je odgovorio da jest.

„Ne znam drugi glavni grad koji je pogođen ovako jakim potresom u ovim okolnostima”, dodao je.

Premijer Plenković, dodajući i da je riješio pitanje korištenje sredstava iz Europskog fonda solidarnosti za sanaciju potresa u Zagrebu i Banovini te sad očekuje pozitivne pomake u obnovi.

Izvor/ Vlada RH/ Foto: Copyright: European Union

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI