Akrobatska grupa “Krila Oluje” obilježila 15. obljetnicu prvog okupljanja

Akrobatska grupa “Krila Oluje” obilježila 15. obljetnicu prvog okupljanja

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) “Krila Oluje” obilježila je u srijedu petnaestu obljetnicu okupljanja prve postave pilota, iz koje je kasnije grupa i službeno utemeljena, na 10. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije “Oluja” 5. kolovoza 2005. godine.

Pripremne aktivnosti oko utemeljenja grupe započele su u lipnju 2004., a prvi nastup grupa je imala 23. srpnja 2004. na otvorenju Europskog juniorskog prvenstva u jedrenju u Zadru. U tom letu sa četiri aviona Pilatus PC-9M letjeli su piloti Miroslav Franjić, Damir Barišić, Diana Doboš i Saša Joković, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Nakon susreta prve i sadašnje postave “Krila Oluje” te zajedničkog leta, pukovnik Miroslav Franjić kazao je kako je ponosan što danas imamo jednu od najboljih akrobatskih grupa na svijetu, sjajne avione i pilote željne učenja, dok je bojnica Diana Doboš, članica prve postave koja je ulaskom u “Krila Oluje” postala treća žena u povijesti koja je letjela u nekoj od svjetskih akrobatskih grupa, sadašnjoj postavi poželjela uspješan rad i što više sigurnih slijetanja.

Čestitku članovima grupe uputili su i zapovjednik i načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnici Krešimir Ražov i Boris Panić.

Tekst/Hina/Foto i video/M. Karačić/HRZ)

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI