Croatia Airlines u srijedu će obaviti sve planirane letove za koje je predbilježeno 7600 putnika

Croatia Airlines u srijedu će obaviti sve planirane letove za koje je predbilježeno 7600 putnika

Croatia Airlines je u utorak priopćila kako će nakon odluke Županijskog suda u Zagrebu o privremenoj mjeri zabrane štrajka, koji je sindikat ORCA bio najavio za srijedu, kompanija sutra obaviti sve planirane letove, a riječ je o gotovo sto letova za koje je predbilježeno 7600 putnika.

“Nakon što je Croatia Airlines podnio tužbu na Županijskom sudu u Zagrebu u kojoj je osporio zakonitost najavljenog štrajka sindikata ORCA, koji je trebao početi sutra (srijeda 8. kolovoza), Županijski sud na današnjem je ročištu donio odluku o privremenoj mjeri zabrane štrajka, čime su stvoreni su preduvjeti obavljanje svih planiranih letova Croatia Airlinesa tijekom sutrašnjeg dana”, navodi se u priopćenju.

U skladu s tim sutrašnji letovi Croatia Airlinesa na domaćim i međunarodnim linijama obavljat će se prema redovitom redu letenja, a riječ je o gotovo sto letova za koje je predbilježeno 7600 putnika, ističu iz nacionalnog zračnog prijevoznika.

Iz Croatia Airlinesa podsjećaju da sud danas nije donio odluku o zakonitosti štrajka te da je novo pravno ročište zakazano je za sutra u 10 sati, kada se očekuje krajnja odluka.

“Uprava Croatia Airlinesa još jednom poziva sindikat ORCA na pronalaženje obostrano prihvatljivog rješenja za potpisivanje novoga kolektivnog ugovora, očuvanje socijalnog mira i zaštitu prava svih radnika, i to u skladu s mogućnostima tvrtke i ciljem da se osiguraju financijska stabilnost i buduće planirane poslovne aktivnosti”, zaključuje se u priopćenju.

Županijski sud donio je danas privremenu odluku da se ne dopušta štrajk u Croatia Airlinesu zbog velike štete koja bi njime nastala, a sutra se nastavlja rasprava kada će biti donesena odluka o zakonitosti štrajka.

Sindikat ORCA (Organizacija radnika Croatia Airlinesa) je krajem prošlog tjedna najavio da u srijedu, 8. kolovoza piloti, stjuardese i aviomehaničari kreću u štrajk jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi niti je potpisan kolektivni ugovor nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Uprava Croatia Airlinesa i sindikat ORCA na jučerašnjem sastanku nisu postigli dogovor pa je sindikat ostao pri najavi štrajka za srijedu, dok je Uprava reagirala tužbom Županijskom sudu u Zagrebu u kojoj je osporio zakonitost najavljenog štrajka.

Iz Uprave su i jučer ponovili da ORCA ustraje u svojim zahtjevima iz travnja 2017. koji predstavljaju dodatni trošak kompaniji od oko 53 milijuna kuna, što je za kompaniju “u ovome trenutku neprihvatljivo”. (Hina)

Foto/Gianluca Martelini

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI