(VIDEO) HRVATSKI VOJNICI u misiji “Resolute Support” u Afganistanu poslali uskršnju čestitku oboljelima od koronavirusa

(VIDEO) HRVATSKI VOJNICI u misiji “Resolute Support” u Afganistanu poslali uskršnju čestitku oboljelima od koronavirusa

HRVATSKI VOJNICI Pripadnici 12. hrvatskog kontingenta u misiji Resolute Support u Afganistanu proslavili su najveći kršćanski blagdan Uskrs, te poslali  uskršnju čestitku obiteljima u Hrvatskoj i poručili da ostanu doma.

Zapovjednik 12. hrvatskog kontingenta brigadir Ivica Matanović i vojni kapelan don Branko Čagelj ovom su prigodom svim pripadnicima hrvatskog kontingenta zaželjeli sretan i blagoslovljen Uskrs, a pripadnici kontingenta poslali su uskršnju čestitku obiteljima u Hrvatskoj i poručili da ostanu doma, priopćilo je Ministarstvo obrane RH.

Na uskršnje jutro, na svetoj misi, jedan pripadnik 12. hrvatskog kontingenta primio je sakrament Svete potvrde, nakon čega je upriličen uskršnji doručak kako bi se dostojanstveno i u duhu tradicije proslavio najveći kršćanski blagdan.

Tijekom Velikog tjedna pripadnici kontingenta pripremali su se za obilježavanje blagdana kroz sakramente svete ispovijedi te večernje mise koje je predvodio vojni kapelan 12. hrvatskog kontingenta don Branko Čagelj.

Na Veliki četvrtak slavljeno je svečano bogoslužje večere Gospodnje, na Veliki petak slavljen je obred muke Gospodnje i klanjanje križu, a na Veliku subotu upriličena je koncelebrirana sveta misa vazmenog bdijenja koju je također predvodio vojni kapelan don Branko Čagelj.

Sve aktivnosti u kampu Marmal provedene su poštujući propisane mjere zaštite i prevencije protiv COVID-19, stoji u priopćenju MORH-a.

Foto i video: MORH/ T. Brandt

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI