ABSOLUTE POWER! Plenković dobio podršku Bidena: “Hrvatska je najimpresivniji partner SAD-a u ovom dijelu Europe”

ABSOLUTE POWER! Plenković dobio podršku Bidena: “Hrvatska je najimpresivniji partner SAD-a u ovom dijelu Europe”

Nemojte misliti da kod nas nema pozitivnih stvari no one izgleda nikog ne zanimaju. Kad malo mućnete glavom uvidjet će te da je Republika Hrvatska na dobrome putu da se pozicionira kao strateški partner najmoćnijih svjetskih sila.

Naime, Sjedinjene Države snažno podržavaju Hrvatsku što je naglasio i sam posebni američki izaslanik za zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Posebni izaslanik američkog predsjednika Bidena je rekao, da je u Hrvatsku došao kako bi naglasio koliko sadašnja američka vlada cijeni odnos s Hrvatskom koja je „doista postala strateški partner“.

Pokazuje to i ukidanje viza hrvatskim državljanima za SAD. „To nije bio dar, to je rezultat rada hrvatskih institucija“, naglasio je. “To je veće postignuće nego što javnost shvaća“ i pokazuje povjerenje američkih vlasti prema Hrvatskoj.

Escobar je kazao kako se nada da će Hrvatska i SAD u bližoj budućnosti pokrenuti bilateralni strateški dijalog o „produbljivanju partnerstva“ i u drugim sferama osim vojne i političke – komercijalnoj, financijskoj, obrazovnoj i kulturnoj. Hrvatska je „jedna od najimpresivnijih partnera“ SAD-a u ovom dijelu Europe, rekao je Bidenov izaslanik.

Svi oni koji imalo prate povijest znaju kako aspiracije prema hrvatskom teritoriju, ne samo njih već i mnogih drugih država koje nas okružuju, nikada nisu i neće prestati. Bilo kakva Hrvatska Država smetnja je njihovom planu. Stoga je ovakva moćna podrška SAD-a dobro došla.

U ovoj atmosferi neizvjesnosti hrvatski premijer Andrej Plenković ima povijesnu priliku pozicionirati Hrvatsku na svjetsku razinu kao najvažnijeg partnera moćnih sila. Jest da nakon ove pandemije koja nas je zadesila svi na neki način imamo poneki oblik PTSP-a i da možda malo sporije razmišljamo ali to nije razlog da zaboravimo na činjenicu i razlog da shvatimo da će se situacija u Hrvatskoj promjeniti jer vrijeme je da konačno krenemo naprijed.

ANDREJ PLENKOVIĆ – STRATEG KOJI JE UČINIO DA HRVATSKI NAROD POSTANE CIJENJEN U SVJETSKOJ I EUROPSKOJ ZAJEDNICI

PLENKOVIĆ LIDER KAKVOG HRVATSKA ŽELI – Očuvao je zdravlje građana ali je očuvao i gospodarstvo

U IME NARODA, NEKA JE SILA PODIZALA HDZ I ANDREJA PLENKOVIĆA PREMA POBJEDI, NA NJEMU JE DA ISPUNI OBEĆANO!


Autor/ Totalno/ Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI