Dolazak Kostelića i Hrvatske vojske na prvu radnu točku Velebita

Dolazak Kostelića i Hrvatske vojske na prvu radnu točku Velebita

Pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga i Središnjice za obavještajno djelovanje Oružanih snaga RH s najtrofejnijim hrvatskim skijašem Ivicom Kostelićem krenuli su u subotu u osmodnevnu ekspediciju hodnje po Velebitu.

Idemo i dalje kao jedan, kao tim, zajedno. Teren je jako zahtjevan, oprema je jako teška, ali srce kuca, prvi su dojmovi jednog od 12 pripadnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske nakon uspješno odrađene prve radne točke “Oltari”, a u sklopu osmodnevne ekspedicije hodnje po Velebitu sa skijašem Ivicom Kostelićem.

“Vremenski uvjeti nam idu u prilog, ovo su prije jesenski nego zimski, staza je zahtjevna, a kao najzahtjevniji dio ove ekspedicije već sada vidim da će to biti teška oprema, ali ne predajemo se, idemo zajedno”, rekao je Kostelić prilikom dolaska na radnu točku “Oltari”. Podsjetimo, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga na ekspediciji hodnje po Velebitu opremljeni hrvatskom jurišnom puškom VHS-2 i pištoljem HS 2000, a težina cijele opreme kreće se i do 40 kilograma.

Ekspedicija je započela u Vratniku u ranim jutarnjim satima, a oko podneva pripadnici specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Kostelić stigli su na radnu točki „Oltari“ gdje su još jednom iskoristili priliku za naglasiti kako će sinergija sporta i vojnih vještina biti ključna za uspjeh ove ekspedicije.

“Spoj sportskog i vojnog iskustva bit će ključ za uspješnost ekspedicije, kao sportaš vjerujem da mogu pružiti dosta znanja pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, a s obzirom na to kako je riječ o najelitnijoj postrojbi Hrvatske vojske, siguran sam kako ću i ja od njih puno naučiti, ovaj spoj iskustva zaista je dobitna kombinacija”, rekao je Ivica Kostelić uoči početka osmodnevne ekspedicije te je priznao kako unatoč bogatom sportskom iskustvu, nikada nije sudjelovao u sličnoj ekspediciji.

Planirana ruta kretanja je: Vratnik – Oltari – Zavižan – Skorpovac – Baške Oštarije – Šugarska Duliba – Stapina – Veliko Rujno.

Foto/MORH/M. Čobanović

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI