Tomašević o kritikama koje dolaze iz gradskog HDZ-a: “Isti HDZ koji je bivšem gradonačelniku dao zeleno svjetlo da potroši u predizborno vrijeme 1,1 milijardu kuna”

Tomašević o kritikama koje dolaze iz gradskog HDZ-a: “Isti HDZ koji je bivšem gradonačelniku dao zeleno svjetlo da potroši u predizborno vrijeme 1,1 milijardu kuna”

Politika i gangsteraj se u Hrvatskoj nastavlja. Kada pojedinci u politici prozivaju novoizabranu vlast to znači da se s druge strane odvija prešutni dogovor korupcije. Tako je povodom 100 dana vlasti i kritika da nije dovoljno brzo ispunio obećanja o dinamici obnovi, ali i na predloženi rebalans proračuna, novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio da ga kritizira zagrebački HDZ, isti onaj koji je glasao za fiktivni proračun Milana Bandića za ovu godinu.

Tomašević o kritikama koje dolaze iz gradskog HDZ-a kaže, da je to isti HDZ koji je izglasao proračun za ovu godinu, a istovremeno je u kampanji govorio da ne treba prodavati Gredelj, Paromlin i Zagrepčanku, što je tim proračunom bilo predviđeno.

“Znači da su svjesno dali bivšem gradonačelniku zeleno svjetlo da potroši u predizborno vrijeme 1,1 milijardu kuna više u odnosu na prihode, znajući da postoji još akumulirani gubitak od 1,3 milijarde kuna iz 2019.”, ustvrdio je Tomašević.

“Reći da je proračun isti, u situaciji gdje smo napravili 400 milijuna kuna ušteda uz financijske kosture iz ormara, ja doista ne vidim ništa isto u tome. Volio bih vidjeti tko je to u tranziciji napravio 400 milijuna kuna ušteda. Prikazali smo proračun koji je realan”, rekao je Tomašević.

Podsjetio je da je Bandić u proračun stavio prihode od prodaje tri gradska zemljišta za koje je kasnije rečeno da ih neće prodati.

“Najveći izazov su financije. Grad je bio na putu da potroši milijardu kuna više nego je imao prihoda. Izazov je povući što više novca iz fondova Europske unije za obnovu”, rekao je Tomašević.

Više ništa nije sramota

Zagrebački HDZ-ovci s pokojnim gradonačelnikom Bandićem te s ključnim ljudima gradskog holdinga pokazali su razmjere građanskog nerazumijevanja što vlast jest i koja joj je svrha te su sve sveli u očima javnosti na koruptivno ponašanje. Tko je tome kriv? Građani koji šute? Ne, građani nisu krivi što izvršna vlast u svojim stranačkim redovima ima interesne skupine koje sustavno pljačkaju i osiromašuju građane u Hrvatskoj. Ostavimo po strani krivicu ili nevinost, ali dovelo ih je u kontekst vrlo ozbiljne političke korupcije.

Često čujemo da građani nezadovoljno tvrde kako su HDZ-ovi političari korumpirani, ali kada se dođe do konkretnih osoba, onda im to više ne smeta.

Autor/ Totalno/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI