“NAJVIŠE VOJNE POČASTI” Na mjesnom groblju u Vinjanima održan je posljednji ispraćaj preminulog hrvatskog branitelja komodora Ivice Tolića

“NAJVIŠE VOJNE POČASTI” Na mjesnom groblju u Vinjanima održan je posljednji ispraćaj preminulog hrvatskog branitelja komodora Ivice Tolića

Uz najviše vojne počasti, na mjesnom groblju u Vinjanima u utorak, 3. rujna 2019. u poslijepodnevnim satima održan je posljednji ispraćaj preminulog hrvatskog branitelja, nekadašnjeg  zapovjednika imotske 3. bojne 4. gardijske brigade i časnika HRM- a i donedavnog hrvatskog zastupnika u europskom parlamentu  komodora Ivice Tolića, priopćila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Svečani ispraćaj započeo je počasnom stražom visokih vojnih i civilnih dužnosnika uz odar pokojnika.

Obred ispraćaja predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a komodora Tolića su na posljednje počivalište uz obitelj, prijatelje i suborce, ispratili brojni civilni i vojni dužnosnici i pripadnici Hrvatske vojske.

Hrvatska vojska od komodora se oprostila počasnom paljbom, a obitelji Tolić državnu je zastavu predao pripadnik 3. imotske bojne, 4. gardijske brigade, umirovljeni bojnik Hrvatske vojske Ivica Kukavica.

Tijekom obreda svečane izvedbe izveli su Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” i Orkestar Hrvatske ratne mornarice.

Za preminulog komodora Ivicu Tolića služena je misa zadušnica u crkvi Sv. Roka koju je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

Ivica Tolić je rođen 1968. godine u Imotskom, u rat je otišao sa samo 22 godine, sa svojom 3. imotskom bojnom vatreno je krštenje prošao u Kruševu kod Obrovca, slijedili su zadarsko, šibensko, drniško i južno bojište. Nakon rata ostao je raditi u Hrvatskoj ratnoj mornarici.

Završio je zapovjedno-stožernu i ratnu školu u Hrvatskoj, međunarodnu diplomu stekao je na NATO-ovu koledžu za obranu, magistrirao je na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Nakon umirovljenja 2008. u činu komodora, angažirao se u udruzi veterana 4. gardijske brigade, a ubrzo postaje i dopredsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada.

Iza njega su ostali supruga i dva sina.

Foto/ MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI